10 Ekim 2010 Pazar

Sırt Ağrısının Nedenleri Ve Tedavi Yöntemleri

Bu gün bir çok kişi sırt ğrılrındn şikyet etmektedir. Kdınlr gün içerisinde vücutlrınd bskı oluşturn birden fzl işle uğrştıklrı için erkeklere ornl sırt ğrılrın dh ytkındırlr. Kdınlr gün boyu ev işleri ile uğrşırlr, çocuk bkrlr. Bunun sonucu olrk kendilerine rhtlmk için yeteri kdr zmn yırmzlr. Bu durumd sırt ğrılrının orty çıkm riski rtr.

Sırt Ağrılrının Nedenleri

Duruş Bozukluğu: Evde televizyon izlerken ve kitp okurken, işte çlışırken oturmmız dikkt etmeliyiz. Otururken sırtımız dik tutmy özen göstermeliyiz. Kötü duruş sırt ğrılrın ve omurgd sorunlr neden olur.

Klsiyum Eksikliği: Klsiyum ve D vitmini eksikliği sırt ve omurg ğrılrının diğer nedenleridir. Klsiyum kemiklerinizi güçlendirmek için oldukç önemlidir.

Egzersiz Eksikliği: Sırt ğrılrının diğer bir nedeni de egzersiz ypmmktır. Egzersiz ypılmdığınd vücut esnekliğini kybeder ve sertleşir. Bu durumd sırt ğrılrı kçınılmz hle gelir.

Aşırı Stres: Aşırı stres de sırt ğrılrın ve omurg sorunlrın neden olur.

Sırt Ağrılrındn Kurtulmnın Yollrı

Dengeli Beslenme: Sğlıklı bir beden için dengeli beslenme şrttır. Klsiyum çısındn zengin gıdlr tüketmeye özen gösterin.

Düzenli Egzersiz: Düzenli egzersiz vücudumuzun esnekliğini kznmsını sğlr ve kslrı gevşetir.

Doğru Duruş: İş yerinde ve evde otururken duruşumuz dikkt etmeliyiz. Sırtımızı dik tutrk ve doğru bir sndlye seçimi yprk sırt ğrılrınızdn kurtulbilirsiniz.

Düzenli Güneş Işığı Almk: Güneş ışınlrı D vitmini lımı bkımındn büyük önem tşır. Akşm üzeri güneş btmdn dışrıd ypcğınız egzersizler sırt ğrılrınızın iyileşmesinde oldukç yrdımcı olur.

Hmilelik Döneminde Egzersiz: Hmilelik döneminde ypcğınız egzersizler sırt ğrılrının oluşmsını engeller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder