2 Ekim 2010 Cumartesi

Güzel Bir Vücut İçin Yeni Bakım Tüyoları

Cildinizin pürüzsüz, gözlerinizin sorunsuz olmasını; saçlarınızın sağlıklı, dişlerinizin sağlam olmasını istiyorsanız uzmanların önerdiği vitaminlerden faydalanmanız gerekiyor…

TIRNAKLAR: "Biyotin"e ihtiyaç duyarlar. Güzellik vitamini olarak da bilinen biyotin, saçları ve tırnak uçlarını güçlendirir. Yumurta, balık, süt, peynir, lahana ve patates biyotin içerir.

GÖZLER: Gözlerin A vitaminine ihtiyacı var. Vücudun sağlıklı olabilmek için ihtiyaç duyduğu en önemli vitaminlerden biri. Göz sağlığına da etkisi büyük. Bunun için havuç, ıspanak, rezene, patates, brokoli, fındık ve mercimek yenmeli.

132a2f9e5a23a796b4fb3dc7faa8c7dd_k

CİLT: Eğer cildin pürüzsüz ve sağlıklı görünmesi isteniyorsa her gün en az 60 mg C vitamini alınması gerekiyor. C vitaminin vücudun savunma sistemini artırıcı etkisi var. Bu vitamin vücuttaki yara izleriyle çürüklerin kapanmasına da yardımcı olur, cilde pürüzsüz bir görüntü kazandırır. Taze meyve, meyve suları ve sebzelerde bol miktarda bulunur. Özellikle, portakal, greyfurt, limon, kiraz ve siyah üzüm C vitamininin bol miktarda bulunduğu besinlerdir.

SAÇLAR: Amino asitlere ihtiyaç duyarlar. Saçların sağlıklı uzaması ve yıpranmaması için en önemli şey amino asittir. Bunun için; hem protein hem de amino asit içeren besinlerin tercih edilmesi gerekiyor: Peynir, yumurta, tavuk, hindi ve fındık gibi besinler.

KULAKLAR: İç kulakta meydana gelen kulak çınlamalarının ve duyma bozukluklarının, çinko eksikliğinden kaynaklanabileceği belirtiliyor. Bu nedenle tavuk, kuzu veya sığır eti yenmesi tavsiye ediliyor.

f5de090524b92df98f9aa1aeaa06885d_k
KALP: Bu organın sinsi düşmanı kolesterole karşı Omega-3 yağ asitleri gerekiyor.

DİŞLER: Kalsiyuma ihtiyaç duyarlar. Diş ve dişetlerinin sağlıklı görünmesini istiyorsanız günde en az 800 mg kalsiyum almalısınız. Süt, ıspanak, kuru incir, kayısı, rezene ve lahana ile kalsiyum ihtiyacı karşılanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder