2 Ekim 2010 Cumartesi

Kilo Verdiren İlaçlar Kalp Hastalıkları Riskini Arttırıyor

New England Medicine dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre kilo verdiren ilaçlar kap rahatsızlığı bulunan aşırı kilolu hastalarda kalp krizi ve inme riskini arttırıyor.

img15

Araştırmacılar kalp rahatsızlığı veya diyabet hastalığı riski olan ve obezite rahatsızlığı bulunan 10,744 hastayı 3.5 yıl boyunca izledi. Bu zaman süresince katılımcıların %6.7 ölümcül sonuçlar doğurmayan kalp krizi veya inme problemleri yaşadı. Başka bir deyişle çalışma, kilo verdirici ilaçların kalp krizi riskini %28 ve inme riskini %36 oranında arttırdığını ortaya koydu.

Buna rağmen araştırmacılar, Meridia adlı kilo verdirici ilacın daha önce kalp rahatsızlığı şikayeti bulunmayan diyabetli hastalarda kalp krizi veya inme riskini arttırdığına dair bir bulguya rastlamadı.

Araştırma başkanı obezite uzmanı W. Philip T. James, Meridia adlı kilo verdirici ilacın kalp rahatsızlıları bulunan hastalara önerilmemesi gerektiğini belirtti.

Meridia'nın içinde bulunan aktif madde sibutramin beyindeki serotonin ve noradrenalin maddelerini etkileyerek açlık hissini bastırıyor. İlaç sadece obezite rahatsızlığı bulunan hastalara öneriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder