10 Ekim 2010 Pazar

Kalp Sağlığınız İçin Doğru Beslenin

Yeme lışknlıklrımız sğlığımız üzerinde direk bir etkiye shiptir. Yeme lışknlıklrımız yrıc bzı orgnlrımızı d etkiler. Kötü yeme lışknlıklrı özellikle klbimizi etkileyerek klp hstlıklrı riskini rttırır.

Bugünlerde birçok kişi klp rhtsızlıklrı ile krşı krşıy klmktdır ve bunun en önemli nedeni kötü beslenme ve egzersiz eksikliğidir. Genç yştki birçok kişi ynlış beslenme ve hızlı yşm trzlrı nedeniyle ciddi klp problemleri yşmktdır. Sğlıklı bir yşm trzı benimseyerek ve beslenmenize dikkt ederek klbinizin sğlığını koruybilirsiniz.

Klbiniz İçin Sğlıklı Gıdlr

Soğn: Soğn besin değeri çısındn yüksek bir gıddır. Kn bsıncını ve kolesterol seviyesini kontrol ltın lmy yrdımcı oln soğn kötü kolesterol seviyesini düşürür ve iyi kolesterol seviyesini rttırır.

Domtes: Domtes kn kışını kontrol ederek pıhtılrın oluşmsının engeller. Ayrıc domtes sosu ve püresi krdiyovsküler sistemimizin sğlıklı çlışmsını sğlr.

Zencefil: Kötü kolesterol seviyesini kontrol ltın ln zencefil klp sğlığımız için oldukç fydlıdır.

Yeşil Yprklı Sebzeler: Yeterli miktrd klsiyum içeren yeşil yprklı sebzeler sindirim sistemimizin düzenli çlışmsını sğlr. Yeterli miktrd lınn klsiyum krdiyovsküler sistemimiz ve kslrımız için de yrrlıdır.

Muz: Potsyum, B6 vitmini ve folik sit içeren muz kolesterol seviyesini kontrol ederek klbimizi sğlıklı tutmy yrdımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder