10 Ekim 2010 Pazar

Cildimizdeki Yaraları İyileştirme Yöntemleri

Cildimizde herhngi bir nedenle oluşn yrlr bir tür yrlnmdır. Yrlrın erken iyileşmesi için itin gösterilmesi gerekir. Yğışlı mevsimler süresince oluşn çık yrlr dh fzl enfeksiyon kpm riskine shiptir ve bu durum ciddi sğlık sorunlrın dvetiye çıkrır. Eğer cildinizde herhngi bir nedenle yrlr oluştuys mutlk bir doktor snışrk gerekli önlemleri lın.

Yrlrınızı iyileştimek için ilk olrk yrlı bölgeyi temiz ve kuru tutmk gerekir. Kuru ve temiz tutuln yrlı bölgede bkteriler koly üreyemez ve bu syede ciddi enfeksiyon riski en z indirilmiş olur.

Yrlndığınız nd yrlı bölge için gerekli ilk yrdımı ypın. Bu syede yrlı bölgenin enfeksiyon kpmsını engellersiniz. Dh sonr bir doktor dnışrk gerekli önlemleri lın. Eğer yrlı bölge üzerinde bndj kullnmk zorund klırsnız bndjı fzl sıkmyın. Aksi tktirde kn dolşımınız zrr görebilir.

Yğışlı mevsimlerde yrlı bölgenin yğmur ile tems etmesine izin vermeyin. Yğmur dmllrınd bzı bkteriler mevcuttur ve yrlı bölgenin şırı yğmur mruz klmsı ciddi enfeksiyonlr neden olbilir. Derinizin şişmesi, kızrmsı vey soyulmsı durumund bir doktor dnışın. Yrlı bölgeyi kşımktn kçının. Kşınmyı engellemek için nemlendirici kullnın.

Derinizdeki yryı kesinlikle kurclmyın ve yr kbuklrını soymy çlışmyın. Bu durum yrlrın dh geç iyileşmesine neden olur. Yrlı bölgeyi ntiseptik bir losyon ile temizleyerek bir bndj ile hfifçe kptın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder