10 Ekim 2010 Pazar

Aneminin Nedenleri Ve Tedavi Yöntemleri

Hlk rsınd knsızlık olrk d bilinen nemi, knd yeteri kdr kırmızı kn hücresi bulunmdığınd orty çıkr. Kırmızı kn hücrelerinin zlığı vücuttki oksijen dolşımını engeller ve bu durum ciddi sğlık sorunlrın neden olbilir. Anemi vücuttki demir eksikliği ile ilgilidir.

Eğer rhtsızlık ileri sfhld teşhis edilirse ciddi sorunlr yol çbilir. Anemi sorunu genellikle knser terpisi gören hstlrd orty çıkr.

Kemoterpi neminin en önemli nedenidir. İç knm, kn kybı, rdyoterpi, lyuvr erimesi, hemoroit ve B12 vitmininin knd emilememesi neminin diğer nedenleri rsınd yer lmktsır. Yorgunluk ve stres neminin n belirtileridir. Vücudun srıy dönmesi, uykusuzluk ve sersemlik duygusu, tırnklrd ve dudklrd renk kybı, kbızlık ve hzımsızlık diğer belirtilerdir.

Anemi Tedvisi

Demir Bkımındn Zengin Bir Diyet: Anemi hstlrı demir bkımındn zengin bir diyet uygulmlıdırlr. Yeşil yprklı sebzeler, süt ürünleri ve et demir bkımındn zengin gıdlrdır.

Sigr Ve Alkolden Kçının: Anemi hstlrı sigr ve lkolden mümkün olduğunc uzk durmlıdırlr. Sigr ve lkol vücuttki vitmin emilimine zrr verir.

Düzenli Egzersiz Ve Yog: Düzenli egzersiz ve yog knsızlığın önlenmesinde önemli bir yer tutmktdır. Anemi genellikle bğışıklı sistemini etkilediği için egzersizler ile bğışıklık sistemi güçlendirilerek knsızlık önlenebilir.

C Vitmini Açısındn Zengin Meyveler: C vitmini bkımındn zengin meyveler nemiyi engeller. Bu nedenle her gün düzenli olrk meyve tüketilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder