2 Ekim 2010 Cumartesi

Kadınlar İçin Ballı Güzellik Maskeleri

Balın enerji deposu olduğunu, kanserle mücadele edebildiğini, uykusuzluk, akşamdan kalmalık, boğaz ağrısı ve yaralanmalarda etkili olduğunu artık biliyoruz. Ama balın es geçemeyeceğimiz bir katkısı daha var hayatımıza: Güzellik!

Bir sürü para harcamamıza gerek kalmadan, evdeki bazı malzemelere eleyeceğimiz bir ya da iki kaşık bal ile cildimizde mucizeler yaratabiliriz. Kuru, nprmal veya yağlı, cilt tipiniz ne olursa olsun size uygun bir ballı maske yapabilirsiniz.

Kuru ciltler için ballı maske Bal ve avokado maskesi Malzemeler: 2 yemek kaşığı avokadonun iç kısmı 2 yemek kaşığı bal 1 yumurta sarısı Anti-aging özellikli bu maskeyi hazırlamak için bütün malzeleri blendırda karıştırın ya da bir kasenin içinde elinizle ezin. Parmaklarınızla bütün maskeyi yüzünüze ve boynunuza yayın. Bu şekilde en az 30 dakika bekleyin. Tercihe göre bu süreyi daha uzun da tutabilirsiniz. Sonra maskeyi yüzünüzden temizleyin. Bu masekyle cildiniz avakado yağı ve balla beslenecek ve nemlenecek…

f4e7fc0f6011a69b7c4f8bc7d2fd99e9_k

Kuru ciltler için ballı maske Bal ve yumurta maskesi Malzemeler: 1 yemek kaşığı bal 1 yumurta sarısı Yarım çay kaşığı badem yağı 1 yemek kaşığı yoğurt Bütün malzemeleri geniş bir kaba dökün ve çırpın. Ta ki yapışkan ve ağır bir kıvama ulaşıncaya kadar. Maskeyi yüzünüzde 5 dakika kadar tutun ve yüzünüzü yumuşak yüz sabunuyla yıkayın. Bal canlandırır ve pürüzsüzleştirir; yumurta ve badem yağı, cildinize nüfuz ederek nemlendirir; yoğurt ise cildi yeniler ve gözenekleri sıkılaştırır.

Normal ciltler için ballı maske Elmalı bal maskesi Malzemeler: 1 elma (çekirdekli kısmıyla birlikte) 2 yemek kaşığı bal Elmayı çok küçük parçalara ayırın. İçine balı eklediyip iyice ezin. Karışımı buzdolabında 10 dakika bekletin. Maskeyi hafif hareketler yüzünüze bal yapışkan kıvama gelinceye dek iyice yedirin.. Maskeyi yüzünüzde 20 dakika bekletin ve suyla durulayın. Bu maske, cildinizin beslenmesini ve canlanmasını sağlayacak.

Yorgun ciltler için ballı maske Badem-yoğurt-bal maskesi Malzemeler: 200 gram kadar yoğurt 10 gram kadar kırılmış badem 2 çay kaşığı bal 2 çay kaşığı buğday tohumu yağı Tüm bu malzemeleri pürüzsüz bir hamur haline gelinceye dek karıştırın. Maskeyi yüzünüze masajla uygulayın ve 20 dakika kadar bekletin. Ilık suyla durulayın. Cildiniz canlanacak, yorgun görünümü azalacak…

ed25d5f7d34c41ee628421e5b27ab067_k

Hassas ciltler için ballı maske Muz ve bal maskesi Malzemeler: Püre haline getirilmiş yarım muz Bir bardağın dörtte biri kadar sütle pişirilmiş yulaf unu 1 yumurta Yarım yemek kaşığı bal Tüm bu malzemeleri karıştırın. Oluşan maskeyi yüzünüze yavaş ve dairesel hareketlerle masaj yaparak yedirin. Bu şekilde 15 dakika bekleyin. Yüzünüzü ılık suyla durulayın. Yulaf unu yüksek miktarda vitamin ve mineral içerir; cildinizi temizler ve iyileştirir. Muz, A vitamini; yumurta ise lektin içerir ve bu özelliğinden dolayı doğal bir cilt yumuşatıcıdır. Bal ise cildin doğal asit dengesini korumaya yardım eder.

Yağlı ve sivilceli ciltler için ballı maske Elma-adaçayı-bal maskesi Malzemeler: 2 yemek kaşığı bal Yarım çay kaşığı adaçayı 1 elma Elmanın çekirdeklerini temizleyin ve çok küçük parçalara bölün. Sonra elmayı püre haline getirin. Bal ve adaçayını ekleyin ve pürüzsüz bir hamur kıvamına gelinceye kadar güzelce karıştırın. Karışımı buzdolabında 20 dakika kadar bekletin. Yüzünüze ve boynunuza maskeyi nazikçe sürün. Bu şekilde 30 dakika bekleyin. Yüzünüzü soğuk suyla durulayın. Yüzünüzdeki ıslaklığı temiz bir havluyla hafifçe aldıktan sonra nemlendirici sürün. Bu sayede cildinizde kalan suyun cildinizin içine girmesini sağlarsınız. Adaçayı; antibiyotik, mantar karşıtı ve sıkılaştırıcı etkisiyle yüzünüzün temizlenmesine yardımcı olur.

Tüm cilt tipleri için bal maskesi Bal ve lavanta maskesi Malzemeler: 1 yemek kaşığı bal 3 damla lavanta yağı Önce yüzünüzü ılık suyla ıslatın, sonra karıştırdığınız bu malzemeleri yüzünüze hafifçe sürün. Bu şekilde 15 dakika kadar bekleyin. Sonra yüzünüzü ılık suyla durulayın. Pudra'nın haberine göre, bu maske cildinize canlılık kazandırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder