2 Ekim 2010 Cumartesi

Kilo Verdirici Hapların Faydaları Ve Zararları

Aşırı kilo diyabet, kardivoyasküler sorunlar, uyku apnesi ve depresyon gibi bir çok soruna yol açar. Eğer aşırı kilo probleminiz varsa bir an önce önlem almanız gerekir. İyi planlanmış bir diyet, düzenli egzersiz ve kilo verdirici haplar ile istediğiniz sonuca ulaşmanız mümkün.

img63

Amerikan Gıda Ve İlaç Dairesi vücut kitle endeksi 30'un üzerinde olan kişiler tarafından kullanılmak üzere Xenical ve Meridia gibi bazı kilo verdirici ilaçların kullanımını onaylamıştır. İyi bir diyet ve egzersiz programının yanı sıra bu hapların yardımıyla yılda 4 ile 9 kilo arasında kilo vermek mümkündür.

Günümüzde sadece obezite problemi olan kişilerin dışında bazı kişiler fazlalık birkaç kilo vermek için diyet haplarını kullanıyor. Michigan Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma kız öğrencilerin %25'i daha fazla kilo vermek için kilo verdirici haplar, laksativler gibi yöntemlere başvurduğunu saptamıştır.

Birçok durumda kilo verdirici ilaçlar düzgün kullanıldıkları sürece oldukça sağlıklıdır; fakat üretici bilgileri göz ardı edilmeye başlanırsa yavaş yavaş sorunlar da başlar. Bazı kilo verdirici ilaçlar yüksek kan basıncı, inme gibi rahatsızlıkların oluşma riskini arttırabilir. Bu nedenle kilo verdirici haplar kullanılırken oldukça dikkatli davranılmalıdır.

Eğer kilo verdirici hap kullanmak istiyorsanız şu noktaları göz önünde bulundurmanız gerekir. İlk olarak kalori alımınızı kontrol altına alacak uygun bir diyete başlayın ve yedeklerinize dikkat edin. Ayrıca internette kilo verme ile ilgili siteleri takip ederek kendinizi motive edin. İyi bir diyet ve egzersiz programı ile birlikte düzenli olarak kilo verdirici hapları kullanırsanız hayalinizdeki vücuda sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder