2 Ekim 2010 Cumartesi

Kilo Vermek İçin Su İçin

Diyet haplarını unutun. Yapılan yeni bir araştırma en etkili kilo verme yolunun mutfağınızdaki musluktan geçtiğini söylüyor. Yapılan diyetle beraber sabah, ölen ve akşam yemeklerinden önce içilen iki bardak su kilo kaybına yardımcı oluyor ve formunuzu bir sene korumanızı sağlıyor.

img3

Araştırma başkanı Blacksburg'deki Virginia Tech profesörlerinden Doçent Dr Brenda Davy yapılan düşük kalori diyetine eklenen suyun kilo vermede yardımcı olduğunu söyledi.

Araştırmacılar daha önce diyetisyenlerin kilo vermeye yardımcı olarak suyu önerdiklerini; fakat bu konuya ilişkin herhangi kesin bir bulgunun saptanmadığını belirtiyor.

Çalışma fazla kilo ve obezite rahatsızlığı bulunan ve düşük kalori diyeti yapan 55-75 yaşları arasındaki 48 kişi üzerinde uygulandı. 48 kişiden 24'ne yemeklerden önce 4 bardak su içmeleri söylendi. Üç ay sonra yemeklerden önce su içen katılımcılar yaklaşık 7 kilo kaybederken, diğer grup yaklaşık 5 kilo verdi. Ayrıca yeni veriler, bir yıl sonra yemeklerden önce su içen gruptaki katılımcıların yaklaşık 1 kilo daha kaybettiği gösterirken, diğer gruptaki katılımcıların 4 kilo aldığı saptanmıştır.

Su içmenin neden kilo vermeye yardımcı olduğu tam olarak bilinmese de suyun mideye doygunluk hissi vererek aşırı yemeyi engellediği düşünülüyor. Ayrıca bol su içmek kişiyi kola, gazoz gibi kalorisi yüksek içeceklerden de uzak tutuyor. Araştırmacılar yemeklerden önce içilen suyun kişiye diyette olduğunu hatırlattığını belirtiyor.

Her bireyin su gereksinimi farkı olsa da uzmanlar yemekler ve içeceklerdeki suyla beraber erkeklere 3.7 kadınlara ise 2.7 kg su içmeyi öneriyor.

Kaynak: http://pagingdrgupta.blogs.cnn.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder