23 Kasım 2010 Salı

Obezitenin Nedenleri, Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri

Obezite vücut kitlesinin oldukça yüksek olması ve vücuttaki yağ oranının da aynı seviyede yükselmesi ile karakterize edilen bir rahatsızlıktır. Obezite estetik kaygıdan öte bir sorundur. Kişinin bazı hastalıklara karşı daha hassas olmasına neden olan obezite oldukça ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

Obezitenin belirtileri aşırı kilo, uyku problemleri, uyku apnesi, horlama, eklem ve sırt ağrıları, aşırı terleme,ciltte kızarıklık, nefes darlığı, yorgunluk ve depresyon olarak ortaya çıkabilir. Obezitenin en önemli nedenleri egzersiz eksikliği, sağlıksız beslenme,uyku bozuklukları, hamilelik, bazı ilaç tedavileri ve bazı medikal rahatsızlıklardır. Bununla beraber genetik etkiler de rahatsızlığın oluşumuna katkı sağlayabilir.

Obezite tedavisi ilk olarak beslenme alışkanlıklarına değişiklik, egzersiz yapma ve kio verdirici ilaç kullanma gibi prosedürleri gerektirir. Kişi kalori alımına dikkat ederek ve egzersiz yaparak aşırı yağ ve kilolarında kurtulabilir. Bununla birlikte bazı kilo vermeye yardımcı ilaç tedavileri de doktor kontrolünde uygulanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder