23 Kasım 2010 Salı

Kemikte Paje Hastalığı Hakkında Bilgiler

Kemikte ortaya çıkan paje hastalığı kemiklerin kırılma ve tekrar kaynama durumunu etkileyen bir rahatsızlıktır. Sağlıklı bir kemik metabolizmasında eski kemikler düzenli olarak yenileri ile değiştirilir. Kemikte paje rahatsızlığı durumunda eski kemiklerin kırılarak yeni kemiklerin oluşması aksamaya uğrar. Zaman içerisinde rahatsızlıktan etkilenen kemikler hassaslaşır ve kemiklerde şekl bozuklukları ortaya çıkabilir.

Rahatsızlıklık ilerleyen yaşlarda daha sık gözlemlenmektedir. Kemiklerde oluşan paje rahatsızlığının belirtileri kemiklerde ağrı ve güçsüzleşme olarak ortaya çıkar. Boyunuz en son halini aldıktan sonra da kemikleriniz büyümeye devam eder. Kemik canlı bir dokudur ve zaman içerisinde kendisini yeniler. Bu yenilenme süresince oluşan aksamalar kemiklerde hasarların oluşmasına neden olur.

Paje rahatsızlığı tedavisinde farklı yöntemler izlenebilir. En yaygın tedavi yöntemi osteoporoz ilaçlarıdır. Bu ilaçlar kişide mide bulantısı gibi bazı yan etkilerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Bazı nadir durumlarda rahatsızlığın tedavisi için ameliyat prosedürüne başvurulmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder