23 Kasım 2010 Salı

Ramsay Hurt Sendromu İle İlgili Bilgiler

Ramsay Hurt sendromu yüz sinirlerinde oluşan ve yüz kaslarında güçsüzlüğe ve kaşıntıya neden olan bir enfeksiyondur. Rahatsızlığın nedeni varicella-zoster virüsüdür. Aynı virüs su çiçeğine de neden olmaktadır.

Su çiçeği iyileştikten sonra virüs sinirlerde barınmaya devam eder. Yıllar sonra virüs tekrar aktif hale gelebilir. Eğer virüs aktif hale gelirse yüz sinirlerini etkiler ve sonuç olarak Ramsay Hurt sendromu ortaya çıkar.

Ramsay Hurt sendromu bazen çok ciddi olabilir. Belirtiler kişiye inme ile karşı karşıya kaldığı hissini verebilir. Buna karşın çoğu zaman rahatsızlığın tedavisi bulunmaktadır. Bazen rahatsızlık kaslarda güzsüzlüğe ve işitme kayıplarına neden olabilir.

Ramsay Hurt sendromunun belirtileri kulak kanalında, kulak çevresinde ve ağız ile dilde uçukların ve kızarıklıkların oluşması, yüz kaslarında güçsüzlük, tek gözü kapamada zorluk, işitme kaybı, kulak ağrısı, kulak çınlaması ve tat alma suyusunda değişiklik olarak ortaya çıkabilir.

Rahatsızlığın tedavisinde Zovirax, Famvir ve Valtrex gibi bazı antiviral ilaçlar, kortikosteroitler, vertigo hissini azaltmak için Valium ve ağrı kesiciler kullanılmaktadır. Yüz kaslarında gerçekleşen güçsüzlükler için fiziksel terapi uygulanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder