2 Eylül 2010 Perşembe

Stresten Kurtulmak İstiyorsanız Yoğurt Yiyin

Ramazan ayında tartışma ve kavga sayısında artış olduğunu belirten uzmanlar, iftar sonrası ya da sahurda tüketilecek yoğurdun stresi azaltacağını bildirdi.

546706_dstay

Türklere özgü bir besin maddesi olan yoğurdun Avrupa ve Amerika'da daha çok tüketildiğini belirten uzmanlar, "Yoğurt özellikle mide ülseri, ishal, prostat kanseri ve günlük yaşamı olumsuz etkileyen stresin en büyük ilacıdır" dediler.
Güçlü kalsiyum etkisi bulunan yoğurdun mikro organizmaları etkilediğini kaydeden uzmanlar, yazın artış gösteren ishalin önlenmesi ve tedavisinde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde yoğurdun önemli bir yiyecek olduğunu söyledi.

Uzmanlar, "Yoğurdun beslenme ve sağlık üzerine etkileri var. Halkın bilinçlenmesi ile yoğurt tüketimi teşvik edilebilir. Yoğurtun tüketilmesi için meyveli yoğurt, meyve aromalı yoğurtlar çıkarılmıştır. Günlük hayatımızda sofradan hiç eksik edilmemesi gerekir. Yoğurt midede ülserin gelişimini önler. Kolesterol düzeyini azaltır. Yoğurtun ferahlatıcı özelliği olduğu için yatmadan önce yenildiğinde uykuyu getirir. Günlük hayatı olumsuz etkileyen stresi azaltmada etkili rolü vardır. Yoğurt maya enfeksiyonlarına karşı da etkili oluyor. Mide ülseri, ishal, kabızlık, prostat kanserine de iyi geldiği bilinmektedir" diye konuştular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder