16 Eylül 2010 Perşembe

G NOKTASI BÜYÜTME

Klitoris, cinsel ilişki esnasında kadınların en duyarlı yerlerinden biridir, bu yüzden en güçlü orgazm da klitorisin uyarılmasıyla ortaya çıkar. Kadının diğer cinsel olarak duyarlı bölgeleri memeler, meme uçları, iç dudaklar ve vajinadır. G noktası ise vajina içindeki en hassas bölgedir. Kadınların az bilinen cinsel sırlarından olan G noktası, geçtiğimiz yüzyılın en önemli keşiflerinden biri olarak görülüyor. Alman jinekolog Dr. Ernest Grafenberg tarafından adı konulan bu nokta, daha doğrusu bölgenin, orgazm açısından kadının en hassas bölgelerinden biri olduğu görüşü son yıllarda ağırlık kazanmaya başladı. Dr. Grafenberg, cinsel ilişki sırasında, bu bölgenin uyarıldığında kabardığını, bu şekilde kadının cinsel ilişkiden aldığı zevkin de arttığını keşfetti ve bu keşfini 1950 yılında International Journal of Sexology dergisinde yayınladı. Kadınların birçoğu bu noktadan vaginanın diğer bölümlerine oranla daha fazla zevk alırlar. G noktası, Alman seksolog Grafenberg tarafından ilk kez tarif edildiği için adına G noktası denilen ve kadının vajinasının yaklaşık 3-4 cm içerisinde, bazen elle fark edilebilen, süngersi bir his veren 1-2 cm çapında, diğer yerlerden daha sert hissedilebilen bir bölgedir. Ancak G noktasının yeri halen bir tartışma konusu. Çünkü G noktasının yeri kadından kadına da hafif farklılıklar gösterebilir. G noktası olarak adlandırılan anatomik bölge, kadınların büyük bir çoğunluğunda var ve bu bölgeye birkaç dakika boyunca aralıksız masaj yapıldığında süreç, çok yoğun bir orgazm ile sonuçlanır. Bu orgazmın, klitoral orgazmdan çok daha farklı ve daha yoğun olduğu ifade ediliyor. Her iki orgazm türünün beyinle sinirsel bağlantıları da farklıdır. G noktası olarak bilinen bölgenin uyarılabilmesi için, kadının cinsel yönden uyarılmış ve istekli olması gerekir, aksi takdirde bu bölgenin hassasiyetinde her zaman için artış olmayabilir. Cinsel ilişki öncesi G noktasının uyarılması hormonal metabolizmayı hareketlendirir, böylece beyinde yoğun bir şekilde cinsellik yaşanmaya başlar, kalp hızı artar, sıcaklık duygusu ve solunumun hızlanması gözlenir. Yani iyi ve kaliteli bir orgazmın arkasında anlayış, sabır ve uyum kadar G noktasının uyarılması da yatar. G noktası birkaç cm büyüklüğünde bir bölge ve bu bölgeden cinsel ilişki sırasında PDE-5 adlı bir protein salgılanır. Bu nedenle PDE-5 protein salgısı fazla ve skene bezleri ise büyük olan kadınlar daha kolay orgazm olurlar.

G noktası büyütme işleminin mantığı nedir?

Cinsel ikişki sırasında penis pozisyon gereği G noktasını daha az uyarır ve östrojen hormunun etkisi ile vajina tavanı kalınlaşır ise, bu durum G noktasının yavaş yavaş silinmesine ve dolayısıyla uyarılmasında azalmaya neden olur, zamanla da yavaş yavaş ortadan kaybolabilir. Bu gibi durumlarda G noktasının vajina içinde daha dolgun, daha kabarık, daha çıkıntılı hale getirilmesi, penisle olan sürtünmesini kuvvetlendireceği için, uyarılmasını da kolaylaştırarak cinsel ilişkiden alınan zevki daha da arttırır.

G noktası nasıl büyütülüyor?

ABD'de hızla yaygınlaşan ve yurdumuzda da uygulanmaya başlanan G shot yani G noktası büyütme işlemi, cinsel ilişkiden yeterince zevk alamayan ya da normal zevk alıp da daha fazla zevk almak isteyen tüm kadınlarda uygulanabilir. G noktası büyütme işlemi, lokal anestezi altında, G noktasının olduğu bölgeye dermal injeksiyon şeklinde uygulanır. Uygulama yaklaşık 10 dakika sürer ve hastanede yatmayı gerektirmez. G noktası büyütme işleminden hemen sonra normal hayatınızı sürdürmeye devam edebilirsiniz, hatta aynı günün akşamı cinsel ilişkiye girmeniz bile mümkün. G noktası büyütme işleminin etki süresi yaklaşık 6 ay kadar sürer. ABD'de yapılan bir çalışmada, G noktası büyütme işlemi uygulanan kadınların % 85′inin, uygulamadan yarar gördüğü tespit edilmiştir.

Op. Dr. H. Nazmi BAYÇIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder