8 Eylül 2011 Perşembe

Hollanda sosu

Hollanda sosu

60 mi likit yumurta
1 kaşık Smart Balance yağ
1 taze limon suyu
Yarım çay kaşığı Dijon hardalı
Öğütülmüş kırmızıbiber
Mikrodalga fırında kullanılabilen 250 ml'lik likit ölçme kabında
likit yumurtayı ve yağı karıştırın. 1 dakika boyunca mikrodalga fırında
düşük ısıda, (%20) bir kez karıştırarak yağ yumuşayana kadar bekletin.
Limon suyunu ve hardalı yumurta karışımına ekleyip karıştınn. Her 30 saniyede bir karıştırarak iyice sertleşene kadar 3 dakika mikrodalga fırında düşük ısıda pişirin. Biberle karışürm.
Eğer karışım kesilirse bir blendere alın ve düşük hızda iyice pürüzsüz hâle gelene kadar, 30 saniye karıştırın.
2 kişilik
BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 54 kalori, 4 g protein, 2 g karbonhidrat, 4 g yağ, 0 g doymuş yağ, 150 mg sodyum, 5 mg kolesterol, 0 g lif

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder