29 Ocak 2011 Cumartesi

Yay

Yararları: Bedenin kıvrılarak kavis yapmasını sağlayan bu duruş, omurgaya esneklik kazandırır. Göğsü açar ve omuzları ve kuadrisepsi (ön uyluk kasları) esnetir. Kanın böbreklere hücum etmesini sağlar ve böbrek üstü bezlerini çalıştırır. Bu neden­le enerji verici ve canlandırıcı bir etkisi vardır.

Uyarılar: Omurganızda veya belinizde problem varsa dikkatli olun. Aynı şekilde sezaryen ameliyatı olduysanız ve karnınız hâlâ hassas durumdaysa da dikkatli olmanızda yarar vardır.

Metot: Yüz üstü yatın ve dizlerinizi kıvırın. Diz­lerinizi kalçalarınıza doğru kaldırın (1). Ellerinizle arkaya doğru uzanın ve ayak bileklerinizi kavrayın (2). Nefes alın ve nefes verirken ayaklarınızı kalça­larınızdan uzaklaştırın, göğsünüzü kaldırın ve başı­nızı kaldırarak ileriye bakın (3). Kollarınızı düz tu­tun. Bu duruşu altı nefes boyunca koruyun ve son­ra ayaklarınızı serbest bırakarak göğüs kemiğinizi (sterinim) yere indirin. Eğer kendinizi fiziksel açı­dan formda ve güçlü hissediyorsanız, o zaman yay pozisyonundayken sallanmayı deneyin. Bu duruşu iki ya da üç kez tekrarlayın.

Karşıt-duruş: Apanasana

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder