27 Ocak 2011 Perşembe

Öğün planlama ve alışveriş

İştah açıcı yemekler planlamak
Hiç size iştah açıcı gibi görünmeyen bir yemek servisi yapıldı mı? Hadi söy­leyin, beyaz bir yemek tabağında fırında tavuk, patates püresi ve karnıbahar ya da yanma salata ile birlikte yeni yapılmış kızartma için yemeğe oturdunuz. Tavuk yemeğiniz tabakta çok beyaz ve tatsız mı görünüyor? Ya da kızartma yemeğinizi yediğiniz zaman yediğiniz herşeyi çok mu kıtır kıtır hissettiniz? Neyi servis yapacağımızı planlamadığımız zaman buna benzer şeyler sıklıkla yaşanır.

Öğünlerinizi kolaylıkla planlamak için dönüşümlü bir menü hazırlayın:
Pazartesi (tavuk), Salı (balık), Çarşamba (vejetaryen), Perşembe (biftek), Cuma (makarna veya hamur işi), Cumartesi (arta kalan yemekler), Pazar (batırık, çiğ köfte, guymak gibi etnik bir yemek). Gözde ana yemek tarifinizle başlayarak bir şema oluşturun ve tamamlayıcı yan yemekler ekleyin.
Bir öğün cazip olmalıdır. Değilse beğenilmeyecektir. Düzgün bir öğün renk, lezzet, doku ve besinler açısından da zengin olmalıdır.

Renk
Yemeğinizin rengi gözünüze hitap eder ve onu gördüğünüzde iştahınızı harekete geçirmeye başlar. Eğer yemek tek renk ise değişik renklerde olan yemek­ler kadar cazip görünmez. Yabani pirinç pilavı ve fırınlanmış taze brokolinin olduğu beyaz bir tabaktan daha çekici ne olabilir ki? Bu size daha iyi görünmüyor mu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder