10 Ekim 2010 Pazar

Zayıflamaya Yardımcı Diyet Önerileri

Diyet ypmk bu günlerde birçok kişi rsınd mod hline gelmiştir. Birçok kişi fzl kilo ve yğlrını vermek için diyete bşvurur. Özellikle kdınlr dh güzel ve çekici görüneceklerini düşünerek diyete girmektedirler. Kıscsı insnlr ç klmnın zyıflm ve güzel görünmeyi sğldığı görüşündedirler; fkt bu görüş gerçekleri ynsıtmz.

Açlık kilo vermek isteyenlerin önünde önemli engeldir. Aç klmk yerine düşük klorili ve bol vitminli gıdlr tüketmek dh sğlıklıdır ve metbolizmyı çlıştırdığı için kilo vermeye yrdımcı olur.

Diyet Önerileri

Dh Fzl Yeşil Sebze Yiyin: Diyetinize dh fzl yeşil yprklı sebze ekleyin. Domtes, fsulye, mrul, soğn ve kvun tüketimini rttırın. Çok sğlıklı oln yeşil yprklı sebzeler düşük klori içerir.

Bol Su İçin: Günde en z 8-10 brdk su tüketin. Su yerine tze sıkılmış meyve sulrını d tercih edebilirsiniz.

Thıl Tüketimini Arttırın: Thıl tüketimi sğlıklı bir diyet için önemlidir. Lif bkımındn zengin bu gıdlr sğlığımız için de oldukç fydlıdır.

Protein Alımını Arttırın: Yüksek proteinli gıdlrı tüketmek enerjinizi rttırır. Diyetinize kırmızı et, yumurt ve diğer süt ürünlerini ekleyin; fkt bu gıdlr şırı miktrd tüketildiğinde kolesterole ve diğer sğlık sorunlrın neden olbileceğinden tüketim miktrlrı iyi yrlnmlıdır.

Dh Fzl Slt Yiyin: An yemeklerinize dh fzl slt ekleyin. Bu syede dh çbuk doygunluk hissi oluşur ve şırı yemek yemeği önlenir.

Kalp Sağlığınız İçin Doğru Beslenin

Yeme lışknlıklrımız sğlığımız üzerinde direk bir etkiye shiptir. Yeme lışknlıklrımız yrıc bzı orgnlrımızı d etkiler. Kötü yeme lışknlıklrı özellikle klbimizi etkileyerek klp hstlıklrı riskini rttırır.

Bugünlerde birçok kişi klp rhtsızlıklrı ile krşı krşıy klmktdır ve bunun en önemli nedeni kötü beslenme ve egzersiz eksikliğidir. Genç yştki birçok kişi ynlış beslenme ve hızlı yşm trzlrı nedeniyle ciddi klp problemleri yşmktdır. Sğlıklı bir yşm trzı benimseyerek ve beslenmenize dikkt ederek klbinizin sğlığını koruybilirsiniz.

Klbiniz İçin Sğlıklı Gıdlr

Soğn: Soğn besin değeri çısındn yüksek bir gıddır. Kn bsıncını ve kolesterol seviyesini kontrol ltın lmy yrdımcı oln soğn kötü kolesterol seviyesini düşürür ve iyi kolesterol seviyesini rttırır.

Domtes: Domtes kn kışını kontrol ederek pıhtılrın oluşmsının engeller. Ayrıc domtes sosu ve püresi krdiyovsküler sistemimizin sğlıklı çlışmsını sğlr.

Zencefil: Kötü kolesterol seviyesini kontrol ltın ln zencefil klp sğlığımız için oldukç fydlıdır.

Yeşil Yprklı Sebzeler: Yeterli miktrd klsiyum içeren yeşil yprklı sebzeler sindirim sistemimizin düzenli çlışmsını sğlr. Yeterli miktrd lınn klsiyum krdiyovsküler sistemimiz ve kslrımız için de yrrlıdır.

Muz: Potsyum, B6 vitmini ve folik sit içeren muz kolesterol seviyesini kontrol ederek klbimizi sğlıklı tutmy yrdımcı olur.

Gülmenin Vücudumuza Sağladığı Faydalar

Gülmenin hem fiziksel hem de zihinsel olrk vücudumuz birçok fydsı bulunmktdır. Gülmek, vücudunuzdki bütün stresi lrk mutlu ve rht olmnızı sğlr. Vücut kslrını rhtltmkl klmyn kn kışını d düzenler. Eğer çevrenizdeki rkdşlrınızın espiri kbiliyeti yüksek ise bundn sizde fydlnbilirsiniz.

İşte Gülmenin Vücudumuz Sğldığı Fydlr

Gülmek, yşlnmy krşı oldukç iyi bir çredir. Yüz kslrının gerilmelerini sğlyrk ve kn kışını düzenleyerek dh genç görünmemize yrdımcı olur.

Stresten kurtulmmız yrdımcı olur. Ayrıc uykusuzluk sorununu d ortdn kldırır.

Ekstr klori ykmmızı ve metbolizmmızın dh hızlı çlışmsını sğlyn gülmek klp tışlrını d düzenler.

Kn bsıncı seviyesini dengeler. Gülerken kn bsıncımız yükselir ve gülmeyi bırktığımızd tekrr normle döner. Bu syede kn bsıncı seviyesi kontrol ltın lınmış olur.

Gülmek bilinen en iyi ğrı kesicidir.

Vücudun bğışıklılığını rttırır. Aynı zmnd vücutt strese neden oln hormonlrı kontrol ltın tutr.

Astım iyi gelir. Akciğerleri temizleyerek nefes lış verisi kolylştırır.

Kn şekeri seviyesini zltır ve diybeti önlemeye yrdımcı olur.

Zihinsel sğlığımızı ve kendimize oln güvenimizi güçlendirir.

Sırt Ağrısının Nedenleri Ve Tedavi Yöntemleri

Bu gün bir çok kişi sırt ğrılrındn şikyet etmektedir. Kdınlr gün içerisinde vücutlrınd bskı oluşturn birden fzl işle uğrştıklrı için erkeklere ornl sırt ğrılrın dh ytkındırlr. Kdınlr gün boyu ev işleri ile uğrşırlr, çocuk bkrlr. Bunun sonucu olrk kendilerine rhtlmk için yeteri kdr zmn yırmzlr. Bu durumd sırt ğrılrının orty çıkm riski rtr.

Sırt Ağrılrının Nedenleri

Duruş Bozukluğu: Evde televizyon izlerken ve kitp okurken, işte çlışırken oturmmız dikkt etmeliyiz. Otururken sırtımız dik tutmy özen göstermeliyiz. Kötü duruş sırt ğrılrın ve omurgd sorunlr neden olur.

Klsiyum Eksikliği: Klsiyum ve D vitmini eksikliği sırt ve omurg ğrılrının diğer nedenleridir. Klsiyum kemiklerinizi güçlendirmek için oldukç önemlidir.

Egzersiz Eksikliği: Sırt ğrılrının diğer bir nedeni de egzersiz ypmmktır. Egzersiz ypılmdığınd vücut esnekliğini kybeder ve sertleşir. Bu durumd sırt ğrılrı kçınılmz hle gelir.

Aşırı Stres: Aşırı stres de sırt ğrılrın ve omurg sorunlrın neden olur.

Sırt Ağrılrındn Kurtulmnın Yollrı

Dengeli Beslenme: Sğlıklı bir beden için dengeli beslenme şrttır. Klsiyum çısındn zengin gıdlr tüketmeye özen gösterin.

Düzenli Egzersiz: Düzenli egzersiz vücudumuzun esnekliğini kznmsını sğlr ve kslrı gevşetir.

Doğru Duruş: İş yerinde ve evde otururken duruşumuz dikkt etmeliyiz. Sırtımızı dik tutrk ve doğru bir sndlye seçimi yprk sırt ğrılrınızdn kurtulbilirsiniz.

Düzenli Güneş Işığı Almk: Güneş ışınlrı D vitmini lımı bkımındn büyük önem tşır. Akşm üzeri güneş btmdn dışrıd ypcğınız egzersizler sırt ğrılrınızın iyileşmesinde oldukç yrdımcı olur.

Hmilelik Döneminde Egzersiz: Hmilelik döneminde ypcğınız egzersizler sırt ğrılrının oluşmsını engeller.

Aneminin Nedenleri Ve Tedavi Yöntemleri

Hlk rsınd knsızlık olrk d bilinen nemi, knd yeteri kdr kırmızı kn hücresi bulunmdığınd orty çıkr. Kırmızı kn hücrelerinin zlığı vücuttki oksijen dolşımını engeller ve bu durum ciddi sğlık sorunlrın neden olbilir. Anemi vücuttki demir eksikliği ile ilgilidir.

Eğer rhtsızlık ileri sfhld teşhis edilirse ciddi sorunlr yol çbilir. Anemi sorunu genellikle knser terpisi gören hstlrd orty çıkr.

Kemoterpi neminin en önemli nedenidir. İç knm, kn kybı, rdyoterpi, lyuvr erimesi, hemoroit ve B12 vitmininin knd emilememesi neminin diğer nedenleri rsınd yer lmktsır. Yorgunluk ve stres neminin n belirtileridir. Vücudun srıy dönmesi, uykusuzluk ve sersemlik duygusu, tırnklrd ve dudklrd renk kybı, kbızlık ve hzımsızlık diğer belirtilerdir.

Anemi Tedvisi

Demir Bkımındn Zengin Bir Diyet: Anemi hstlrı demir bkımındn zengin bir diyet uygulmlıdırlr. Yeşil yprklı sebzeler, süt ürünleri ve et demir bkımındn zengin gıdlrdır.

Sigr Ve Alkolden Kçının: Anemi hstlrı sigr ve lkolden mümkün olduğunc uzk durmlıdırlr. Sigr ve lkol vücuttki vitmin emilimine zrr verir.

Düzenli Egzersiz Ve Yog: Düzenli egzersiz ve yog knsızlığın önlenmesinde önemli bir yer tutmktdır. Anemi genellikle bğışıklı sistemini etkilediği için egzersizler ile bğışıklık sistemi güçlendirilerek knsızlık önlenebilir.

C Vitmini Açısındn Zengin Meyveler: C vitmini bkımındn zengin meyveler nemiyi engeller. Bu nedenle her gün düzenli olrk meyve tüketilmelidir.

Cildimizdeki Yaraları İyileştirme Yöntemleri

Cildimizde herhngi bir nedenle oluşn yrlr bir tür yrlnmdır. Yrlrın erken iyileşmesi için itin gösterilmesi gerekir. Yğışlı mevsimler süresince oluşn çık yrlr dh fzl enfeksiyon kpm riskine shiptir ve bu durum ciddi sğlık sorunlrın dvetiye çıkrır. Eğer cildinizde herhngi bir nedenle yrlr oluştuys mutlk bir doktor snışrk gerekli önlemleri lın.

Yrlrınızı iyileştimek için ilk olrk yrlı bölgeyi temiz ve kuru tutmk gerekir. Kuru ve temiz tutuln yrlı bölgede bkteriler koly üreyemez ve bu syede ciddi enfeksiyon riski en z indirilmiş olur.

Yrlndığınız nd yrlı bölge için gerekli ilk yrdımı ypın. Bu syede yrlı bölgenin enfeksiyon kpmsını engellersiniz. Dh sonr bir doktor dnışrk gerekli önlemleri lın. Eğer yrlı bölge üzerinde bndj kullnmk zorund klırsnız bndjı fzl sıkmyın. Aksi tktirde kn dolşımınız zrr görebilir.

Yğışlı mevsimlerde yrlı bölgenin yğmur ile tems etmesine izin vermeyin. Yğmur dmllrınd bzı bkteriler mevcuttur ve yrlı bölgenin şırı yğmur mruz klmsı ciddi enfeksiyonlr neden olbilir. Derinizin şişmesi, kızrmsı vey soyulmsı durumund bir doktor dnışın. Yrlı bölgeyi kşımktn kçının. Kşınmyı engellemek için nemlendirici kullnın.

Derinizdeki yryı kesinlikle kurclmyın ve yr kbuklrını soymy çlışmyın. Bu durum yrlrın dh geç iyileşmesine neden olur. Yrlı bölgeyi ntiseptik bir losyon ile temizleyerek bir bndj ile hfifçe kptın.

Prof. Dr. Rüştü Güner - Orta Yaşlılara Tavsiyeler

Ankr Üniversitesi Spor Hekimliği Anbilim Dlı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüştü Güner, 40 yşın üzerindekilerin bir det peynirli börekle kznıln enerjiyi ykmk için 30 dkik 4 kilometre hızl yürümeleri, 100 grm ptlmış mısır için stte 10 kilometre hızl koşmlrı, 2 top dondurm için stte 16 kilometre hızl pedl çevirmeleri gerektiğini söyledi.

Aile Hekimliği Eğitim ve Arştırm Derneği ile Türkiye Aile Hekimliği Vkfı'nın düzenlediği ''4. Aile Hekimliği Güz Okulu'', Antly'd ypıldı. Birinci bsmk sğlık hizmetlerinde görev ypn vey ile hekimliği uzmnlık eğitimi ln hekimlerin günlük prtik yklşımlrdki yenilikleri gözden geçirmesi için düzenlenen güz okulund, Prof. Dr. Rüştü Güner de, ''40 Yşındn Sonr Egzersiz vey Spor Ypmk'' konusund ile hekimlerine bilgi verdi.

Güner, 40 yş üzerinde egzersize günde 5-10 dkik ile bşlnbileceğini belirterek, sıl olrk günde 30-40 dkiknın hedeflendiğini söyledi. Egzersizlerin sürekli vey gün içinde rlıklrl ypılbileceğini dile getiren Güner, hftd en z 3-4 kez egzersiz ypılmsı gerektiğini, idel olnın egzersizleri her güne yymk olduğunu vurguldı. Bu yş grubund egzersizlerin genellikle düşük ve ort yoğunluklu progrmlrl uygulnmsı gerektiğini ifde eden Rüştü Güner, ztürre gibi teşle seyreden enfeksiyonlr, sıvı kybın neden oln ve klp tım hızını rtırn teş, zlmyn yk ve yk bileği ğrılrı, eklem şişliği, denge bozukluğu ve şırı yorgunluk durumlrınd egzersizin sonlndırılmsı gerektiğini nlttı.

Güner, 40 yş üzerinde egzersiz ypmnın klp ve dmr dolşımını iyi etkilediğini belirterek, slond bulunn ile hekimlerine de bzı esneme hreketleri gösterdi.

-30 DAKİKADA ENERJİ TÜKETİMİ

Güner'in verdiği bilgilere göre, 4 det kestne yenildiği zmn lınn 120 kloriyi hrcmk için 30 dkik düşük yoğunlukt, 1 porsiyon kısırl lınn 200 klori için ort yoğunlukt, 1 porsiyon piyzl lınn 300 kloriyi hrcmk için yüksek yoğunlukt erobik ypmk gerekiyor.

Bir büyük birnın getirdiği 200 kloriyi ykmk için 30 dkik düşük yoğunlukt, 1 det çm böreğin kzndırdığı 300 klori için ort yoğunlukt, 3 dilim peynirli pizz ile gelen 420 klori hrcmk için de yüksek yoğunlukt kürek çekmek gerekiyor.

1 det peynirli börek ile kznıln 105 kloriyi hrcmk için 30 dkik ve stte 4 kilometre hızl, bir vuç yçiçeğinin getirdiği 200 kloriyi ykmk için stte 7 kilometre hızl, 2 duble rkı içince kznıln 370 klori için stte 10 kilometre hızl yürümek gerekiyor.

1 det hmburgerin neden olduğu 320 klori için 30 dkik stte 9 kilometre hızd, 100 grm ptlmış mısırd bulunn 350 klori için 10 kilometre hızd, 1 porsiyon kdyıft bulunn 430 klori için 12 kilometre hızd, 1 porsiyon tereyğlı iskenderdeki 550 klori enerji tüketmek için de stte 16 kilometre hızd koşmk gerekiyor.

4 det sigr böreğinin neden olduğu 120 klori için 30 dkik boyunc stte 9 kilometre hızd, 2 top vnilylı dondurmnın neden olduğu 220 klori için 16, 1 porsiyon menemenin getirdiği 320 klori için 21 dkik pedl çevirmek gerekiyor.

1 porsiyon zeytinyğlı enginrd bulunn 165 klori için dkikd 25 metre hızd, 3 det kdınbudu köftenin neden 240 klori için 40, 1 porsiyon cevizli yğd ezmenin içerdiği 345 klori için dkikd 50 metre kulç tmk gerekiyor.

AA

Karidesin Yararları ve Faydaları

Fosfor, çinko, iyot ve Omeg-3 çısındn zengin oln kridesin, büyüme ve gelişme çğındki çocuklr sıkç yedirilmesi gereken deniz ürünlerinden olduğu çıklndı.

< href="http://www.7gunsglik.com/wp-content/uplods/2010/10/559404-dety.jpg" trget="_blnk" rel='nofollow'>

Omeg- 3, çinko, fosfor ve iyot çısındn zengin…

Krides özellikle Avrup denizlerinde ve Kuzey Amerik kıyılrınd yşyn kbuklulr sınıfındn bir eklembcklıdır.

Vücudu klsiyum krbonttn meydn gelen bir zırhl örtülüdür. Gövdesi eklemli bir su ürünüdür.

Denizlerden göllerden ve nehirlerden elde edilen cnlılrdn yenebilenlerin bşınd blıklr yer lmktdır. Az miktrd midye krides kerevit ve diğer ürünler de tüketilmektedir. Türkiye'de yıld kişi bşın tüketilen blık miktrı ortlm 3 kg kdr düşük değerlere shiptir. Bunun yklşık e'i tze geri klnı kurutulmuştuzlnmış ve konserve edilmiş olrk kullnılmktdır. Hele ki diğer deniz mhsullerinin tüketimi yok denecek kdr zdır. Hlbuki su ürünleri iyi klitede protein AK ve B vitminleri ile iyot fosfor ve çinko gibi minerller bkımındn zengindir. Beslenmede besinlerin içerdiği protein vitmin ve minerl gibi besin öğeleri büyük önem tşımktdır. Anck protein içeren besinlerin çoğu ynı zmnd yğ d içermektedir. Doymuş yğlrın kn kolesterol düzeyine etkisi yüksek kolesterollü diyetten dh fzldır. Beslenmemizde kolesterolden çok toplm yğ miktrı ve doymuş yğ sitleri ornın dikkt etmemiz gereklidir. Su ürünlerinden krides çoğu etlere kümes hyvnlrın htt blıklr göre dh z doymuş yğ içerir.

Ypıln bilimsel rştırmlrd kırmızı et yerine beyz eti özellikle de su ürünlerini tercih eden topluluklrd koroner klp hstlığının dh z görüldüğü sptnmıştır. Bu nedenle beyz et tüketimine öncelik tnınmsı; kırmızı et seçiminde koyun ve kuzu eti yerine z yğlı dn etinin tercih edilmesi dh sğlıklı olcktır. Özellikle tvuk ve hindinin beyz eti en yğsız et sınıfınd yer lmktdır. Tbi derilerinin yenilmemesi koşulu ile.

Su ürünlerinden krides yengeç ve ıstkoz diğer birçok blığ göre dh fzl kolesterol içerir fkt çoğu etlere ve kümes hyvnlrın göre de dh z doymuş yğ içerir. Bu nedenle su ürünleri dengeli beslenme çerçevesinde endişe edilmeden yenilebilir. Sdece tüketim sıklığın ve miktrın dikkt etmek gerekir. Zten her gün sofrmız gelen bir besin olmdığı bir kerede de 4-5 porsiyon yenilmeyeceği için sıkıntı yrtmycktır. Anck unutulmmlıdır ki diğer et ve kümes hyvnlrı gibi su ürünleri de kızrtm yerine fırınd vey ızgrd pişirilmelidir.

Krides ynı zmnd omeg - 3 diye tbir edilen elzem yğ sitlerinden EPA ve DHA çısındn iyi bir kynktır. Yeterli ve dengeli beslenmede protein tüketiminin en z yrısının hyvnsl kynklı olmsı önerilmektedir. Biyolojik değeri yüksek iyi klitede protein nisin E ve B12 vitmini ile iyot çinko ve fosfor minerli çısındn zengin bir besin mddesi oln krides; özellikle büyüme ve gelişme çğındki çocuklr için yrrlı bir yiyecektir. Krides düşük yğ içeriği çısındnzyıflm diyeti uygulyn bireyler için de son derece uygun prtik lezzetli koly hzırlnbilir yüksek besin değerine ship bir besin mddesidir. Ayrıc krides eti bğ doku yönünden fkir olmsı nedeniyle koly sindirilebilir.

Kridesler y yklndıktn sonr en kıs sürede tüketilmeli y d hemen işlenmelidir. Krideslerin buzd derin dondurucud muhfzsı çok yygın olrk kullnıln bir yöntemdir. Bu tür ürünleri çıkt stn yerlerden lmktns; güvenilir bir firmnın ürünlerini seçmek çok dh sğlıklı olcktır. Ürünlerin etiket bilgisi dikktlice okunmlı; gıd dı firm dı ve dresi sklm koşullrı besin değeri üretim ve son kullnm trihi belirtilmeyen mbljı çılmış ürünler lınmmlıdır. Orgnoleptik (görünüm renk koku gibi duyusl) özellikleri uygun olmyn ürünler de stın lınmmlıdır.

Kridesin Yenilebilen 100 Grmının Enerji Ve Besin Öğeleri Değerleri

100 grm krides; 117.6 kkl enerji 23.4 gr protein 2.1 gr yğ 78.4 gr su 181.0 mg kolesterol 146.0 mg sodyum 266.0 mg potsyum 62.0 mg klsiyum207.0 mg fosfor 1.7 mg demir 470 IU A vitmini 0.05 mg B1 vitmini 0.03 mg B2 vitmini 13.0 mg Nisin 1.4 mg C vitmini içerir.

Kalemle Yazı Yazmak Beyni Geliştiriyor

Teknolojik gelişme, bilgisyr sistemleri klvye kullnımı ve cep telefonlrındn SMS'li yzışmnın yygınlşmsıyl kullnımı zln klemin, not tutmnın ötesinde bir işlevi olduğunu biliyor muydunuz?

< href="http://www.7gunsglik.com/wp-content/uplods/2010/10/559376-dety.jpg" trget="_blnk" rel='nofollow'>

Not tutmnın d ötesinde bir işlevi vr…

Son yıllrdki rştırmlr, klemle yzmnın beyinsel gelişim ve yrtıcılığı geliştirdiğini orty koydu. ABD'deki Wisconsin Üniversitesi'nden Psikolog Virgini Berninger, 2'nci, 4'üncü ve 6'ncı sınıf giden ilköğrenim öğrencileriyle yptığı testlerde, klem kullnıldığınd öğrencilerin, klvyeye göre dh hızlı yzmlrının ynı sır, kompozisyonlrd çok dh özgün düşünceler dile getirdiklerini tespit etti.

ANKA

Çay İle Gripten Korunma Yolları

Hvlr soğuyor. Grip mevsimi geldi çttı. Sun Dumnky gripten korunmnın yollrını yzdı… Dumnky'nın yrıc siyh nokt sorununun çözümü ve çtlyn dudklrın eski bkımlı hline geri gelmesi için de bir önerisi vr…

< href="http://www.7gunsglik.com/wp-content/uplods/2010/10/559419-dety.jpg" trget="_blnk" rel='nofollow'>

GRİPTEN BU ÇAYLA KORUNUN

BİR sıck bir soğuk seyreden dengesiz hv koşullrı nedeniyle bğışıklık sistemim zyıf düştü. Sürekli grip oluyorum. Tm toprlndım derken yeniden hstlnıyorum. Bğışıklık sistemimi güçlendirmemi sğlyck bitkisel bir reçeteniz vr mı? Zeynep A./İstnbul

Eşit miktrd meynkökü ve ıhlmuru bir tencere suyun içinde çy gibi kyntıp demleyin. Her gün, bu çydn en z iki brdk için. İçerken içine bir dilim limon ve bir kşık bl ktmyı ihml etmeyin. Bu çy, bğışıklık sisteminizi güçlendirecektir.

SİYAH NOKTALARI nnsl yok edin

YÜZÜMDE özellikle de burnumun üzerinde ve çevresinde çok fzl siyh nokt vr. Bunlrdn nsıl kurtulurum? Sinem K./Burs

Birer ttlı kşığı tze sıkılmış nns suyu, üzüm suyu, okliptüs yğı, kbk çekirdeği yğı, hvuç yğı ve bir buçuk çorb kşığı kili iyice krıştırın. Bu krışımı yüzünüzdeki problemli bölgelere sürün ve yklşık 15 dkik boyunc bekletin. Ovrk çıkrdıktn sonr d yüzünüzü yıkyın. Bu formülü hftd üç kez uygulmnız gerekiyor.

ÇATLAYAN DUDAKLARA ÇİLEKLE BAKIM YAPIN

SON günlerde dudklrım sürekli kuruyor ve çtlıyor. Bu sorunu çözmek için birçok ürün kullndım m hiçbiri sorunumu çözemedi. Dudklrımın eski sğlıklı görüntüsüne kvuşmsını sğlmk için ne ypbilirim? Merve C./İzmir

Bir çy kşığı blmumunu benmri usulü erittikten sonr bir yemek kşığı vzelin, bir yemek kşığı buğdy özü yğı ve bir çy kşığı çilek esnsıyl krıştırın. Bu krışımı, gün içinde ynınızd tşıybileceğiniz küçük bir cm şişenin içine koyun. Gün içinde sık sık bu krışımı dudklrınız sürün. Sorununuz hızl çözülecektir. Bu krışımı her zmn nemlendirici niyetine kullnbilirsiniz.

Kalp Yetmezliğine Karşı Kullanılan Rolofylline Beklentileri Karşılayamadı

Akut klp ve böbrek yetmezliğine krşı geliştirilen deneysel bir ilç oln rolofylline uzmnlrın beklentilerini krşılmd yeterli olmdı.

Hyl kırıklığın uğrdığını belirten rştırm bşknı Dr. Brry Mssie pilot denemelerin bşrılı geçtiğinin fkt sonuçlrın çok d umut verici olmdığının ltını çizdi. Sonuçlr geçen sene Avrup Krdiyoloji Derneğinin toplntısınd çıklndı. İlcı geliştiren ve rştırmlr sponsorluk eden Merck firmsı toplntıdn kıs bir süre önce, ilcın Amerikn Gıd Ve İlç Diresinin onyını lmycığını belirtmişti.

Sn Frncisco'dki Kliforniy Üniversite Tıp Fkültesi profesörlerinden Mssie, bşk firmlr trfındn geliştirilen benzer ilçlrın d hyl kırıklığın neden olduğunu belirtti.

Çlışm için klp ve böbrek yetmezliği nedeniyle hstneye ytırıln 2.000 hstlrın bzılrın plsebo ilç, diğerlerine de 30 mg. rolofylline verildi. Elde edilen sonuçlr rolofylline dlı ilcın klp ve böbrek yetmezliği üzerinde olumlu bir etkiye yol çmdığını orty koydu.

2 Ekim 2010 Cumartesi

Kadınlar İçin Ballı Güzellik Maskeleri

Balın enerji deposu olduğunu, kanserle mücadele edebildiğini, uykusuzluk, akşamdan kalmalık, boğaz ağrısı ve yaralanmalarda etkili olduğunu artık biliyoruz. Ama balın es geçemeyeceğimiz bir katkısı daha var hayatımıza: Güzellik!

Bir sürü para harcamamıza gerek kalmadan, evdeki bazı malzemelere eleyeceğimiz bir ya da iki kaşık bal ile cildimizde mucizeler yaratabiliriz. Kuru, nprmal veya yağlı, cilt tipiniz ne olursa olsun size uygun bir ballı maske yapabilirsiniz.

Kuru ciltler için ballı maske Bal ve avokado maskesi Malzemeler: 2 yemek kaşığı avokadonun iç kısmı 2 yemek kaşığı bal 1 yumurta sarısı Anti-aging özellikli bu maskeyi hazırlamak için bütün malzeleri blendırda karıştırın ya da bir kasenin içinde elinizle ezin. Parmaklarınızla bütün maskeyi yüzünüze ve boynunuza yayın. Bu şekilde en az 30 dakika bekleyin. Tercihe göre bu süreyi daha uzun da tutabilirsiniz. Sonra maskeyi yüzünüzden temizleyin. Bu masekyle cildiniz avakado yağı ve balla beslenecek ve nemlenecek…

f4e7fc0f6011a69b7c4f8bc7d2fd99e9_k

Kuru ciltler için ballı maske Bal ve yumurta maskesi Malzemeler: 1 yemek kaşığı bal 1 yumurta sarısı Yarım çay kaşığı badem yağı 1 yemek kaşığı yoğurt Bütün malzemeleri geniş bir kaba dökün ve çırpın. Ta ki yapışkan ve ağır bir kıvama ulaşıncaya kadar. Maskeyi yüzünüzde 5 dakika kadar tutun ve yüzünüzü yumuşak yüz sabunuyla yıkayın. Bal canlandırır ve pürüzsüzleştirir; yumurta ve badem yağı, cildinize nüfuz ederek nemlendirir; yoğurt ise cildi yeniler ve gözenekleri sıkılaştırır.

Normal ciltler için ballı maske Elmalı bal maskesi Malzemeler: 1 elma (çekirdekli kısmıyla birlikte) 2 yemek kaşığı bal Elmayı çok küçük parçalara ayırın. İçine balı eklediyip iyice ezin. Karışımı buzdolabında 10 dakika bekletin. Maskeyi hafif hareketler yüzünüze bal yapışkan kıvama gelinceye dek iyice yedirin.. Maskeyi yüzünüzde 20 dakika bekletin ve suyla durulayın. Bu maske, cildinizin beslenmesini ve canlanmasını sağlayacak.

Yorgun ciltler için ballı maske Badem-yoğurt-bal maskesi Malzemeler: 200 gram kadar yoğurt 10 gram kadar kırılmış badem 2 çay kaşığı bal 2 çay kaşığı buğday tohumu yağı Tüm bu malzemeleri pürüzsüz bir hamur haline gelinceye dek karıştırın. Maskeyi yüzünüze masajla uygulayın ve 20 dakika kadar bekletin. Ilık suyla durulayın. Cildiniz canlanacak, yorgun görünümü azalacak…

ed25d5f7d34c41ee628421e5b27ab067_k

Hassas ciltler için ballı maske Muz ve bal maskesi Malzemeler: Püre haline getirilmiş yarım muz Bir bardağın dörtte biri kadar sütle pişirilmiş yulaf unu 1 yumurta Yarım yemek kaşığı bal Tüm bu malzemeleri karıştırın. Oluşan maskeyi yüzünüze yavaş ve dairesel hareketlerle masaj yaparak yedirin. Bu şekilde 15 dakika bekleyin. Yüzünüzü ılık suyla durulayın. Yulaf unu yüksek miktarda vitamin ve mineral içerir; cildinizi temizler ve iyileştirir. Muz, A vitamini; yumurta ise lektin içerir ve bu özelliğinden dolayı doğal bir cilt yumuşatıcıdır. Bal ise cildin doğal asit dengesini korumaya yardım eder.

Yağlı ve sivilceli ciltler için ballı maske Elma-adaçayı-bal maskesi Malzemeler: 2 yemek kaşığı bal Yarım çay kaşığı adaçayı 1 elma Elmanın çekirdeklerini temizleyin ve çok küçük parçalara bölün. Sonra elmayı püre haline getirin. Bal ve adaçayını ekleyin ve pürüzsüz bir hamur kıvamına gelinceye kadar güzelce karıştırın. Karışımı buzdolabında 20 dakika kadar bekletin. Yüzünüze ve boynunuza maskeyi nazikçe sürün. Bu şekilde 30 dakika bekleyin. Yüzünüzü soğuk suyla durulayın. Yüzünüzdeki ıslaklığı temiz bir havluyla hafifçe aldıktan sonra nemlendirici sürün. Bu sayede cildinizde kalan suyun cildinizin içine girmesini sağlarsınız. Adaçayı; antibiyotik, mantar karşıtı ve sıkılaştırıcı etkisiyle yüzünüzün temizlenmesine yardımcı olur.

Tüm cilt tipleri için bal maskesi Bal ve lavanta maskesi Malzemeler: 1 yemek kaşığı bal 3 damla lavanta yağı Önce yüzünüzü ılık suyla ıslatın, sonra karıştırdığınız bu malzemeleri yüzünüze hafifçe sürün. Bu şekilde 15 dakika kadar bekleyin. Sonra yüzünüzü ılık suyla durulayın. Pudra'nın haberine göre, bu maske cildinize canlılık kazandırır.

Güzel Bir Vücut İçin Yeni Bakım Tüyoları

Cildinizin pürüzsüz, gözlerinizin sorunsuz olmasını; saçlarınızın sağlıklı, dişlerinizin sağlam olmasını istiyorsanız uzmanların önerdiği vitaminlerden faydalanmanız gerekiyor…

TIRNAKLAR: "Biyotin"e ihtiyaç duyarlar. Güzellik vitamini olarak da bilinen biyotin, saçları ve tırnak uçlarını güçlendirir. Yumurta, balık, süt, peynir, lahana ve patates biyotin içerir.

GÖZLER: Gözlerin A vitaminine ihtiyacı var. Vücudun sağlıklı olabilmek için ihtiyaç duyduğu en önemli vitaminlerden biri. Göz sağlığına da etkisi büyük. Bunun için havuç, ıspanak, rezene, patates, brokoli, fındık ve mercimek yenmeli.

132a2f9e5a23a796b4fb3dc7faa8c7dd_k

CİLT: Eğer cildin pürüzsüz ve sağlıklı görünmesi isteniyorsa her gün en az 60 mg C vitamini alınması gerekiyor. C vitaminin vücudun savunma sistemini artırıcı etkisi var. Bu vitamin vücuttaki yara izleriyle çürüklerin kapanmasına da yardımcı olur, cilde pürüzsüz bir görüntü kazandırır. Taze meyve, meyve suları ve sebzelerde bol miktarda bulunur. Özellikle, portakal, greyfurt, limon, kiraz ve siyah üzüm C vitamininin bol miktarda bulunduğu besinlerdir.

SAÇLAR: Amino asitlere ihtiyaç duyarlar. Saçların sağlıklı uzaması ve yıpranmaması için en önemli şey amino asittir. Bunun için; hem protein hem de amino asit içeren besinlerin tercih edilmesi gerekiyor: Peynir, yumurta, tavuk, hindi ve fındık gibi besinler.

KULAKLAR: İç kulakta meydana gelen kulak çınlamalarının ve duyma bozukluklarının, çinko eksikliğinden kaynaklanabileceği belirtiliyor. Bu nedenle tavuk, kuzu veya sığır eti yenmesi tavsiye ediliyor.

f5de090524b92df98f9aa1aeaa06885d_k
KALP: Bu organın sinsi düşmanı kolesterole karşı Omega-3 yağ asitleri gerekiyor.

DİŞLER: Kalsiyuma ihtiyaç duyarlar. Diş ve dişetlerinin sağlıklı görünmesini istiyorsanız günde en az 800 mg kalsiyum almalısınız. Süt, ıspanak, kuru incir, kayısı, rezene ve lahana ile kalsiyum ihtiyacı karşılanabilir.

Güzelliğiniz İçin Kalça Eriten Diyetler

Amerikalı ünlülerin denediği bu diyetle sadece vitrinden izlemekle yetindiğiniz dar pantolonları üzerinizde rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Tabii rakiplerinizi kıskandırıp, partnerinizi büyülemek de cabası…

Diyetin amacı Hareketsizlik ve yanlış beslenme sonucu vücudun alt tarafında toplanan yağlardan kurtulmak için çok özel bir diyete ihtiyaç var. Uygulayacağınız diyet her yerde kolayca bulup tüketeceğiniz gıdalardan oluşuyor. En önemlisi de oldukça ekonomik oluşu.

551240_detay

Diyetin birinci dereceden etkilediği bölüm kalça ve basen ardından da bacaklar geliyor. Özellikle binici pantolonu olarak adlandırılan kalça ve diz kapağı bölgesinde fazla kilo problemi olan kişiler tam 6 hafta içinde etkili çözüme kavuşabiliyorlar. Diyet kayısı ve badem müslini olarak tanımlanıyor.

MÜSLİNİN HAZIRLANIŞI

Hazırlayacağınız müslinin tadı oldukça leziz. İçeriğinde badem ve kurutulmuş meyvalar ve tahıllar kadar pek çok vücudunuza faydalı gıdalar bulunuyor. Ancak hepsi bir araya getirildiğinde kalça bölgenizdeki yağları hızla eritip, sizi forma sokuyor.

HAZIRLANIŞINA GELİNCE…

2 fincan yulaf tanesi, 2 fincan kırılmış fındık, 1 fincan buğday, 1 fincan çekirdeksiz kuru üzüm, 1 fincan ayçiçek tohumu, 1 fincan badem, 1 fincan ince kıyılmış kuru kayısı Malzemeleri karıştırıp, blender'dan geçirin. Cosmotürk'teki habere göre, hazırladığınız karışımı tam 12 porsiyon olacak şekilde eşit parçalara ayırın. Her porsiyonda karışımı bir bardak diyet soğuk süt ilave ederek tüketeceksiniz. Tabii üzerine yarım dilim muz da ekleyebilirsiniz.

HER GÜNKÜ PROGRAM KAHVALTI:
Bir porsiyon hazırladığınız müsli, bir fincan süt ve dilimlenmiş yarım dilim muz

SAAT 11.00:
Bir elma Öğle: Bir porsiyon müsli ve yarım muz

ÖĞLEDEN SONRA:
Bir avuç kuru üzüm
Ana öğün: Meyveyle birlikte temel gıdalar

YATMADAN ÖNCE:
Bir portakal

Meyveler: Elma, kayısı, iki kurutulmuş erik, bir mango

Ana öğünler

PAZARTESİ:
Bir parça tavuk kanat ya da göğüs ızgara, yeşil salata ve bir meyve

SALI:
İki yumurtalı omlet, domates ve rendelenmiş havuçla tüketilecek.

ÇARŞAMBA:
Bir çay fincanı büyüklüğünde yer tutan spagetti. Bir meyve.

PERŞEMBE:
İnce dilimlenmiş bir tavuk göğsü. Haşlanmış havuçla servis yapılacak. Dilerseniz yanına haşlanmış brokoli de alabilirsiniz. Bir meyve.

CUMA:
Ton balıklı yeşil salata. Bir adet katı pişmiş yumurta. Bir meyve.

CUMARTESİ:
Bir parça hindi göğsü, mısırla karışık yeşil salata. Bir meyve.

PAZAR:
3 dilim rosto edilmiş biftek, havuçlu brokoli salatası ve iki adet haşlanmış patates. Bir meyve.

Kadınların Estetik Yaptırma Sebepleri

Eşten veya erkek arkadaştan ayrılma, aldatılma, ihmale uğradığını hissetme, iş değişikliği, iş kaybı ve yılların yorucu etkisi kadınları estetik ameliyatlara yönlendiriyor.
Estetik ameliyat olanların yüzde 90'ını kadınlar oluşturuyor… Kendini; yüzünü ve bedeninin oluşturduğu güzellik hissini daha yoğun yaşamak isteyen kadınlar estetiği tercih ediyor.

Ya yıllarca düşünülen ya da duygusal fırtınalarla aniden yapılan estetikler var…

551380_detay

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Sönmez, "Eskiden beri göz önünde olan kişilerin; sanatçıların, politikacıların nasıl göründükleri önemli idi. Günümüz toplumunda artık sıradan meslek sahibi insanların, esnafın ve hatta ev hanımlarının da nasıl göründüğünü önemsenmeye başlandı. Kendini güzel görme, hem hemcinsleri hem de karşı cins tarafından beğenilme arzusu kadınlar için öteden beri daha baskındır. Bu nedenle erkeklerden daha çok kadınlar estetik ameliyat olurlar" derken "ya yıllardan beri düşünülüp planlanan ve sonunda cesaret edilen ameliyatlar vardır, ya da duygusal olarak fırtınalı bir dönemde çok hızlı verilen bir ameliyat kararı vardır"

Gençler burnundan, ileri yaştakiler doğum sonrası deformasyondan şikayetçi.
"Kimileri vücudunda memnun olmadığı bir bölgenin düzeltilmesi konusunu gündeminde tutan, bazen aylarca, bazen yıllarca bu konuyu düşünen ve en sonunda ameliyat olma kararı veren hastalardır. Bu şekilde estetik ameliyat olma arzusuyla doktora başvuran kadınları yaş gruplarına göre de üçe ayırmak mümkün" diyen Doç. Dr. Ahmet Sönmez "Bu grup hastaların yaşça genç olanları en sık burun şeklinden veya göğüslerinin küçüklüğünden şikayet ile geliyorlar. Ergenlik döneminden beri bu şikayetlerinin farkındalar ve düzeltilmesini istiyorlar. Daha ileri yaşta olanlar ise genelde doğum sonrası vücutlarında ortaya çıkan deformitelerden rahatsız ve göğüs dikleştirme, karın germe gibi ameliyatlar istiyorlar. Üçüncü grup yani biraz daha ileri yaşlarda ise yüzde meydana gelen yaşlanma belirtilerinin giderilmesini arzu ediyorlar. Bu tür hastaların amacını anlamak ve onlara yardımcı olmak daha kolaydır. Ameliyat sonrası memnun olma oranları da daha yüksektir" şeklinde konuştu.

BOŞANMA, ALDATILMA, ALDATILMA, YENİ BİR İŞ ARAYIŞI ESTETİK SEBEBİ OLDU
Doç. Dr. Ahmet Sönmez "Eşten veya erkek arkadaştan ayrılma, aldatılma, ihmale uğradığını hissetme, iş değişikliği veya iş kaybı kadınları estetik cerrahiye yönlendiren sebeplerin başında geliyor. Bu durumda alınan ameliyat kararının altındaki temel motivasyon, kişinin kendine güvenini ve saygısını tazeleme isteği. Kişi, yakın çevresi ve iş çevresi tarafından kabul görme ve saygı duyulma arzusuyla bizlere geliyor" derken bu hasta grubunun ameliyat sonrası memnuniyet duygusunun düşük olduğunu da dile getirdi.

İMAJ TAZELEMEK, ÖZGÜVEN ARTIRMAK İSTEYEN ESTETİK OLUYOR
Doç. Dr. Ahmet Sönmez, "Hayatlarının çalkantılı bir döneminde estetik ameliyat olarak vücut imajlarını tazelemek, özgüvenlerini arttırmak isteyen hastalarımız da var örneğin eşinden ayrılan, aldatıldığını öğrenen veya işinden ayrılanlar ani kararlarla ameliyat olmak isterler. Bu hastaların daha önce gündeminde estetik ameliyat pek yer tutmadığı için de tam olarak ne istedikleri belli değildir" derken, bu konudaki bir hasta mektubunu da isim vermeden paylaşıyor: "Bir hastam gönderdiği e-postada; göz kapaklarımdaki ve yüzümdeki sarkıklıklardan rahatsızım. Ayrıca göğüslerimi biraz büyüterek dikleştirmek istiyorum. Doğumlardan sonra karnımda da sarkmalar oluştu, bunlardan da kurtulmak istiyorum. Bacaklarımdaki ve basenlerdeki fazla yağlar için liposuctionla alınsın ve popom da gerilsin. Son olarak kollarımdaki sarkıklıklar için ne yapılabileceğini öğrenmek istiyorum… Böyle bir mektubu alan her plastik cerrah irkilir. Yapılabilecek tüm estetik müdahaleleri birlikte isteyen böyle bir hastayı ameliyat düşüncesine iten nedenler dikkatle incelenmek zorundadır."

Güzel görünenler daha kolay iş buluyor, daha çok maaş alıyor. Kariyer estetiği arttı…
Estetik ameliyatların kadınların kariyerinde de önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Doç Dr Sönmez, "yapılan çalışmalarda güzel görünümlü kişilerin; daha kolay iş bulduğu, emsallerinden daha uygun koşullarda ve daha iyi ücretle çalışma imkanına sahip olduğu saptanmıştır. Ayrıca güzellik sosyal çevrede de kabul görmeyi kolaylaştıran bir etkendir. Bu sebeple ünlü artistlerin, sanatçıların fotoğraflarıyla gelen hastalarımız da oluyor. Ayrıca kariyer planlamasında rekabet gücünü arttırmak isteyen kadınlar da estetik olmayı tercih ediyor" şeklinde konuştu.

Estetik ameliyatlar ne kaybedilen eşi ne de işi geri getirebilir…
Ancak Doç Dr Sönmez, ameliyat olacakları da uyardı: "geçirilen estetik ameliyat ne kaybedilen eşi ne de kaybedilen işi geri getirebilir." Estetik ameliyatlarda hasta memnuniyetinin çok önemli olduğunu ifade eden Sönmez ameliyat sonrasını değerlendirirken: "Psikolojik olarak sıkıntılı dönemlerde alınan kararlardan sonra yapılan ameliyatlarda, estetik sonuç nasıl olursa olsun hastanın memnun olmama ihtimali daha yüksektir. Ameliyata götüren motivasyon iyi analiz edilmezse hem hasta, hem de plastik cerrah için uzun süreli ve sancılı bir sürecin başlaması işten değildir" şeklinde konuştu. Estetik ameliyat için muayenehaneye gelen hastalar başka tüm cerrahi branşlardan farklı olarak kendi istekleriyle ameliyat olmak üzere geldiklerini söyleyen Doç Dr Sönmez "diğer branşlarda tıbbi bir rahatsızlık söz konusudur. Hasta ameliyat olmama isteğiyle doktora gider ama doktor ameliyat önerince çaresiz kabul eder. Biz plastik cerrahlar ise muayenehanemize ameliyat olma isteği ile gelen hastalarımıza bazen "siz bu ameliyat için uygun değilsiniz" demek durumunda kalırız. Uygun olmayan estetik ameliyat hasta için mutluluk, doktor için de başarı getirmez" şeklinde konuştu.

Botoks’a Alternatif Reloksin

Yapılan yeni bir araştırmaya göre Reloksin adı verilen Botoks ilacının kırışıklıkları gidermede daha etkili ve daha güvenli olduğu ortaya çıktı.

img27

Araştırmacılar, Botoks'a alternatif olan Reloksin'in Amerika Birleşik Devletleri dışında 23 ülkede kırışıklıkları yok etmek için kullanıldığını belirtti. Araştırmaya katılmayan Dr. Jafri, Reloksin'in formülünde daha az protein ve antijen bulunduğunu ve bu sayede ilacın daha çabuk parçalandığını belirtti. Jafri "Teorik olarak ilaç daha az protein içerdiğinden vücut proteinleri daha yavaş bir hızla kırar. Bu nedenle klinik açıdan Reloksin'in Botoks'tan daha uzun süreli etki göstermesi bekleniyor" dedi.

Reloksin'in Botoks kadar etkili olduğunu ve daha güvenli olduğunu belirten araştırma başkanı Moy-Fincher Medikal Grup doktorlarından Ronald Moy, hastaların çoğunun Reloksin'den memnun olduğunu ve daha doğal bir görünüşe sahip olduklarını söyledi.

Araştırmaya katılan hastalar, ilacın bir gün içerisinde etkisini gösterdiğini bildirdi. Hastaların %95'i ilacı kullanmaya başladıkları ilk hafta sonunda gözle görülür etkiler ortaya çıktığını söylerken, bir ayın ardından hastaların %91 ilacın etkisini gösterdiğini belirtti.

Göğüs Estetiği Yaptırma

Her kadın, estetik olarak güzel görünümlü göğüslere sahip olmak ister. Ancak göğüs yapısında tek ya da çift taraflı gelişme geriliği ya da doğumdan sonra kilo verme sonucu, meme küçülebilir estetik görünümü bozulabilir ya da biraz sarkabilir.

Doğum ya da aşırı kilo alıp verme meme yapısında bozulma durumunda meme yani göğüs estetiği yapılır.

400gogus

Göğüs Estetiği tanımı Göğüs ve Çevresinde yapılabilecek cerrahi estetik ameliyatlar için genel bir tanımdır. Bu kapsamda üç adet ameliyat sıralanabilir.

Bunlar göğüs büyültme, göğüs küçültme ve göğüs dikleştirmedir.

Halk arasında bazı ameliyatlar yazın yapılmaz diye yanlış bir kanı var. Bu kanı doğru değildir. Meme küçültme estetik ameliyatı her mevsimde güvenle yapılabilir. Ancak özellikle meme küçültme ameliyatlarından sonra belirli bir süre bandaj kullanmak gerekebilmektedir. Bu bandajdan rahatsız olmayacak kişiler, yazın göğüs estetiği yaptırabilirler.

248_gogusestetk

İşlem yaptıran hastaların belirli bir süre denize girmemeleri, direkt yakıcı güneşten uzak durmaları gerekmektedir. Özel bir sutyen kullanıp, 2-3 haftalık deniz ve güneş kısıtlamasından sonra denize ve plaja gidilebilir.

Göğüs estetiği konusunda detaylı bilgi edinmek isteyenler aşağıdaki linki kullanabilir veya Boğaziçi Tıp Merkezi'ne 0212 227 00 00 numaralı telefondan ulaşabilirler.

Dinamik Ve Genç Görünmenin Sırları

Yüzdeki kırışıklıklar yüz mimikleri nedeni ile ortaya çıkar. Yüzünüzdeki hafif çizgiler zamanla belirginleşir ve derinleşir.

Botox mimik hareketlerinizi kısmen engelleyerek hem görünümü düzeltir, hem de çizgilerin derinleşmesini önler.

Botox'un en etkili olduğu yerler de, mimikler sonucunda oluşan bu hareketli çizgilerdir. Bunlar genellikle alında, kaşların arasında ve göz kenarlarında görülür. Botox özellikle alın ve göz çevresindeki çizgilerde çok daha etkilidir.

botoks33

Dolgular ise zamanla kolajen kaybına bağlı olarak çöküntüye uğrayan, büzülen, cilt altındaki dokuların azalıp boşalan ve sarkan yerleri dolgunlaştırmak için kullanılır. Dolgu en mükemmel sonuçları yanak ve dudaklarda verir. Sonuçta dolgu ile botox farklı sonuçlar için kullanılır ve birbirlerini tamamlar.

Botox ve dolgu başarılı bir şekilde uygulanırsa gençleşme adına yüz güldürücü sonuçlar elde edilebilir. Ancak burada önemli olan nokta abartıya kaçmamaktır. Botox uygulamalarında yüzde hafif mimiklerin kalmasına özen gösterilmesiyle daha doğal sonuçlar elde edilir.

Aynı olumsuzluklar abartılı dolgu uygulamaları için de geçerlidir. Dolgu yapacak olan doktorların yüz anatomisini çok iyi bilmeleri ve uygulama sonunda yüzde ne gibi değişikliklerin olacağını öngörebilmeleri, saptayabilmeleri elzemdir.

Sizde ehil ellerde uygulama yaptırmak kaydı ile; botox ve dolgu uygulamaları ile daha genç ve dinç bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Botox Dolgu konusunda detaylı bilgi edinmek isteyenler aşağıdaki linki kullanabilir veya Boğaziçi Tıp Merkezi'ne 0212 227 00 00 numaralı telefondan ulaşabilirler.

Kilo Vermek İçin Su İçin

Diyet haplarını unutun. Yapılan yeni bir araştırma en etkili kilo verme yolunun mutfağınızdaki musluktan geçtiğini söylüyor. Yapılan diyetle beraber sabah, ölen ve akşam yemeklerinden önce içilen iki bardak su kilo kaybına yardımcı oluyor ve formunuzu bir sene korumanızı sağlıyor.

img3

Araştırma başkanı Blacksburg'deki Virginia Tech profesörlerinden Doçent Dr Brenda Davy yapılan düşük kalori diyetine eklenen suyun kilo vermede yardımcı olduğunu söyledi.

Araştırmacılar daha önce diyetisyenlerin kilo vermeye yardımcı olarak suyu önerdiklerini; fakat bu konuya ilişkin herhangi kesin bir bulgunun saptanmadığını belirtiyor.

Çalışma fazla kilo ve obezite rahatsızlığı bulunan ve düşük kalori diyeti yapan 55-75 yaşları arasındaki 48 kişi üzerinde uygulandı. 48 kişiden 24'ne yemeklerden önce 4 bardak su içmeleri söylendi. Üç ay sonra yemeklerden önce su içen katılımcılar yaklaşık 7 kilo kaybederken, diğer grup yaklaşık 5 kilo verdi. Ayrıca yeni veriler, bir yıl sonra yemeklerden önce su içen gruptaki katılımcıların yaklaşık 1 kilo daha kaybettiği gösterirken, diğer gruptaki katılımcıların 4 kilo aldığı saptanmıştır.

Su içmenin neden kilo vermeye yardımcı olduğu tam olarak bilinmese de suyun mideye doygunluk hissi vererek aşırı yemeyi engellediği düşünülüyor. Ayrıca bol su içmek kişiyi kola, gazoz gibi kalorisi yüksek içeceklerden de uzak tutuyor. Araştırmacılar yemeklerden önce içilen suyun kişiye diyette olduğunu hatırlattığını belirtiyor.

Her bireyin su gereksinimi farkı olsa da uzmanlar yemekler ve içeceklerdeki suyla beraber erkeklere 3.7 kadınlara ise 2.7 kg su içmeyi öneriyor.

Kaynak: http://pagingdrgupta.blogs.cnn.com/

Kilo Verdiren İlaçlar Kalp Hastalıkları Riskini Arttırıyor

New England Medicine dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre kilo verdiren ilaçlar kap rahatsızlığı bulunan aşırı kilolu hastalarda kalp krizi ve inme riskini arttırıyor.

img15

Araştırmacılar kalp rahatsızlığı veya diyabet hastalığı riski olan ve obezite rahatsızlığı bulunan 10,744 hastayı 3.5 yıl boyunca izledi. Bu zaman süresince katılımcıların %6.7 ölümcül sonuçlar doğurmayan kalp krizi veya inme problemleri yaşadı. Başka bir deyişle çalışma, kilo verdirici ilaçların kalp krizi riskini %28 ve inme riskini %36 oranında arttırdığını ortaya koydu.

Buna rağmen araştırmacılar, Meridia adlı kilo verdirici ilacın daha önce kalp rahatsızlığı şikayeti bulunmayan diyabetli hastalarda kalp krizi veya inme riskini arttırdığına dair bir bulguya rastlamadı.

Araştırma başkanı obezite uzmanı W. Philip T. James, Meridia adlı kilo verdirici ilacın kalp rahatsızlıları bulunan hastalara önerilmemesi gerektiğini belirtti.

Meridia'nın içinde bulunan aktif madde sibutramin beyindeki serotonin ve noradrenalin maddelerini etkileyerek açlık hissini bastırıyor. İlaç sadece obezite rahatsızlığı bulunan hastalara öneriliyor.

Kilo Verdirici Hapların Faydaları Ve Zararları

Aşırı kilo diyabet, kardivoyasküler sorunlar, uyku apnesi ve depresyon gibi bir çok soruna yol açar. Eğer aşırı kilo probleminiz varsa bir an önce önlem almanız gerekir. İyi planlanmış bir diyet, düzenli egzersiz ve kilo verdirici haplar ile istediğiniz sonuca ulaşmanız mümkün.

img63

Amerikan Gıda Ve İlaç Dairesi vücut kitle endeksi 30'un üzerinde olan kişiler tarafından kullanılmak üzere Xenical ve Meridia gibi bazı kilo verdirici ilaçların kullanımını onaylamıştır. İyi bir diyet ve egzersiz programının yanı sıra bu hapların yardımıyla yılda 4 ile 9 kilo arasında kilo vermek mümkündür.

Günümüzde sadece obezite problemi olan kişilerin dışında bazı kişiler fazlalık birkaç kilo vermek için diyet haplarını kullanıyor. Michigan Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma kız öğrencilerin %25'i daha fazla kilo vermek için kilo verdirici haplar, laksativler gibi yöntemlere başvurduğunu saptamıştır.

Birçok durumda kilo verdirici ilaçlar düzgün kullanıldıkları sürece oldukça sağlıklıdır; fakat üretici bilgileri göz ardı edilmeye başlanırsa yavaş yavaş sorunlar da başlar. Bazı kilo verdirici ilaçlar yüksek kan basıncı, inme gibi rahatsızlıkların oluşma riskini arttırabilir. Bu nedenle kilo verdirici haplar kullanılırken oldukça dikkatli davranılmalıdır.

Eğer kilo verdirici hap kullanmak istiyorsanız şu noktaları göz önünde bulundurmanız gerekir. İlk olarak kalori alımınızı kontrol altına alacak uygun bir diyete başlayın ve yedeklerinize dikkat edin. Ayrıca internette kilo verme ile ilgili siteleri takip ederek kendinizi motive edin. İyi bir diyet ve egzersiz programı ile birlikte düzenli olarak kilo verdirici hapları kullanırsanız hayalinizdeki vücuda sahip olabilirsiniz.

Hızlı Kilo Vermenin 5 Yolu

Yeme alışkanlılarınızda ve yaşam tarzınızda yapacağınız ufak değişiklikler kilo vermenizi hızlandırabilir. İşte kilo vermeyi hızlandırmanın 5 yöntemi;

img22

Mutlaka Kahvaltı Yapın: Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Uyandıktan sonra bir ya da iki saat içerisinde yapılan kahvaltı metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırır. Ayrıca kahvaltı gün boyunca açlığınızı bastırır ve diğer öğünlerde aşırı yemenizi engeller.

Erken Yatın: Yeterli uyku uyuyamadığınızda daha fazla abur cubur yemeye yönelirsiniz. Araştırmalar düzenli ve yeterli uyku alamayan kişilerin zaman içerisinde daha fazla kilo sorunu ile karşılaştığını ortaya koymuştur.

Kaslarınızı Geliştirin: Bir çok kadın kas yapmanın vücutlarını kötü göstereceğini düşünür. Tabi ki de erkekler gibi kas yoğunluklu egzersizler yamanızı önermiyoruz; fakat gün boyu yapacağınız bir kas geliştirme egzersizi vücudunuzun daha çabuk şekle girmesini sağlar.

Kardiyo Egzersizleri Yapın: Kardiyo egzersizleri ile daha hızlı kalori yakabilirsiniz.

Protein Tüketimini Arttırın: Protein yapılan egzersizlerin ardından kaslarınızın tekrar güç kazanmasını sağlar. Ayrıca protein sindirimi sırasında daha fazla kalori harcanır. Ayrıca proteinli besinleri sizi daha uzun süre tokluk hissi verir.

Göbekten Kurtulmak İçin Yeni Öneriler

YİYECEKLER..

Fasulye, nohut, mercimek gibi gıdalar ile kiraz, çilek, vişne gibi küçük meyveler en iyi yiyeceklerdir. Kuru fasulye, böğürtlen, kuru kayısı, kış meyvelerinin taze sıkılmış suları kilo vermede en etkili yiyecekler olarak sıralanıyor. Bu yiyeceklerin sizin tok hissetmenizi sağladığı için kilo vermenize yardımcı olur. Bunlardan günde 25 ila 35 gr kadar tüketilmeniz gerekir. Eğer yüksek lifli gıdalarla besleniyorsanız, gün içinde doğru dağıtarak oranı ayarlayabilirsiniz. Çok fazla tüketmek şişkinliğe ve rahatsızlığa neden olabilir. Hiç yememek ise doğru değildir. Çok acıktığınız için belinizi kalınlaştıran çok yağlı, karbonhidrat ya da proteinli yiyecekler yemenize neden olabilir.

İÇECEKLER..

Buzlu soğuk su en iyi içecek.. Kalorisizdir, midenizde doygunluk hissine neden olur ve daha az yersiniz. Kan basıncınızın ve adet öncesi dönemi rahat atlatmanızı da sağlar. Buzlu su içtiğinizde, vücudunuz ısınmak için ekstra kalori harcadığı da aklınızın bir kenarında bulunsun.. Zayıflamak için alkolden uzak durun.. Likör ve bira kandaki kortisol seviyesini yükseltir ve yağların göbek çevresinde toplanmasına neden olur. Özellikle içerken yanında yediğiniz cips benzeri yiyecekler kilo almanızın diğer nedenidir..

551238_detay

VİTAMİNLER..

Kalsiyum kemiklerinizi koruyarak omurgada çatlaklara neden olan osteoporozu engeller. Bu sistem çöküğünde göbek dışarı fırlar. Eğer 50 yaş civarında veya daha yaşlı bir kadınsanız günde 1500 mg kalsiyum alın. Cosmotürk'ün haberine göre, 50 yaş altındaki erkek ve kadınlar için günde 1000 mg kalsiyum almaları öneriliyor. Göbek veya bel çevresinden zayıflamak için zayıflama ilaçları kullanmayın. Bu cezbedici ilaçlar egzersiz veya doğru beslenme desteği olmadan hiçbir işe yaramaz. Paranızı yürüyüş ayakkabısdı almaya harcamanız daha yararlı olur.

JİMNASTİK ALETLERİ..

Yere eğimli sabit egzersiz bandı 'Decline Bench' jimnastik aletleri içinde en iyisi.. Yer çekimi nedeniyle vücudunuzun üst kısmı altından daha ağırdır. Ayalrlanabilir aletle birçok zor hareket yapılabiliyor. Egzersiz aletini minimum 30 derece yere eğimli olacak şekilde kurun. Aletin oturma yerine oturun ve ayaklarınızı ayağınızı tutması için yapılan yere koyun. Yavaşça aletin üzerine doğru uzanın ve ellerinizi başınızın altına koyarak yavaş yavaş doğrulmaya çalışın. Hareketleri sürekli tekrarlayın.

SPOR..

Bel çevresi için en iyi sporlar Kickbox, raket oyunları, squash, krol (crawl) yüzme ve tek başınıza tenis olarak belirtiliyor. Bunun yanında herhangi bir aerobik egzresizi de göbek çevresindeki yağları eritir. Bunları belirli oranlarda, zamanla geliştirerek ve bel kaslarınızı kullanarak yapmanız en doğrusu.. Tüm bu sporlar bir saatte 475 kaloriden daha fazla yakmanızı sağlar. Bisiklet sürmek bel inceltme için en kötü spordur. Bu basenler içindir! Bu kaslar tüm vücutla bağlantılı değildir. Ancak kalori yakmak istiyorsanız bisiklet kullanırken en az 20 km hız ile giderseniz saatte 544 kalori yakarsınız. Eğer bu egzersizden hoşlandıysanız, sadece basenlerinizi sıkılaştırmak için hızlı gidebildiğiniz kadar bisiklete binin.

EV ALETLERİ..

En iyisi egzersiz topuyla hareket etmektir. Egzersiz topuyla vücudunuzun eğin, bükün.. Eğer sırt ağrısı sorunlarınız varsa egzersiz topundan uzak durun.

ALIŞKANLIKLAR..

En iyi alışkanlık dik yürümek ve oturmak.. Kendinizi koyvermiş gibi yümeniz göbeğinizin öne çıkmasına neden olur. Zaman zaman göbeğinizi içinize çekip bırakmanızda belinizin incelmesine yardımcı olur. Sigara içmek veya pasif içicilik en kötü alışkanlıklardan biri.. Düzenli içicilerin bel çevresi dumanı içlerine çektikleri ve üfledikleri için daha kalındır.

GÖBEK ŞİŞKİNLİĞİNİ AZALTAN ÖNERİLER..

Su için.. Karbonatlı içecekler ve diğer gazlı şekerli içecekler karnınızın balon gibi şişmesine neden olur. Cipsten vazgeçin. Fazla tuz ise vücudunuzda fazla su toplanmasına neden olur, özellikle adet dönemi öncesinde fazla tuzlu gıdalar tüketmeyin. Hazır ve konserve gıdalar da çok fazla sodyum içerir. Sakız çiğnemek fazla hava yutmanıza neden olur, bu sebeple fazla çiğnemeyin. Sindirim sorunu yaşıyorsanız bir veya iki fincan kahve lavaboya gitmenizi sağlayabilir.

ZAYIFLATAN KIYAFETLER..

Vücut şekillendirici kıyafetler giyin. Bel çevresi için üretilen lycra içeren kıyafetlerden edinin. Fazla kiloluysanız kıyafetler sıkabilir veya yağlar taşabilir. Bu nedenle üzerinize göre olanları tercih edin.

Güzelliğiniz İçin Kalça Eriten Diyetler

Amerikalı ünlülerin denediği bu diyetle sadece vitrinden izlemekle yetindiğiniz dar pantolonları üzerinizde rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Tabii rakiplerinizi kıskandırıp, partnerinizi büyülemek de cabası…

Diyetin amacı Hareketsizlik ve yanlış beslenme sonucu vücudun alt tarafında toplanan yağlardan kurtulmak için çok özel bir diyete ihtiyaç var. Uygulayacağınız diyet her yerde kolayca bulup tüketeceğiniz gıdalardan oluşuyor. En önemlisi de oldukça ekonomik oluşu.

551240_detay

Diyetin birinci dereceden etkilediği bölüm kalça ve basen ardından da bacaklar geliyor. Özellikle binici pantolonu olarak adlandırılan kalça ve diz kapağı bölgesinde fazla kilo problemi olan kişiler tam 6 hafta içinde etkili çözüme kavuşabiliyorlar. Diyet kayısı ve badem müslini olarak tanımlanıyor.

MÜSLİNİN HAZIRLANIŞI

Hazırlayacağınız müslinin tadı oldukça leziz. İçeriğinde badem ve kurutulmuş meyvalar ve tahıllar kadar pek çok vücudunuza faydalı gıdalar bulunuyor. Ancak hepsi bir araya getirildiğinde kalça bölgenizdeki yağları hızla eritip, sizi forma sokuyor.

HAZIRLANIŞINA GELİNCE…

2 fincan yulaf tanesi, 2 fincan kırılmış fındık, 1 fincan buğday, 1 fincan çekirdeksiz kuru üzüm, 1 fincan ayçiçek tohumu, 1 fincan badem, 1 fincan ince kıyılmış kuru kayısı Malzemeleri karıştırıp, blender'dan geçirin. Cosmotürk'teki habere göre, hazırladığınız karışımı tam 12 porsiyon olacak şekilde eşit parçalara ayırın. Her porsiyonda karışımı bir bardak diyet soğuk süt ilave ederek tüketeceksiniz. Tabii üzerine yarım dilim muz da ekleyebilirsiniz.

HER GÜNKÜ PROGRAM KAHVALTI:
Bir porsiyon hazırladığınız müsli, bir fincan süt ve dilimlenmiş yarım dilim muz

SAAT 11.00:
Bir elma Öğle: Bir porsiyon müsli ve yarım muz

ÖĞLEDEN SONRA:
Bir avuç kuru üzüm
Ana öğün: Meyveyle birlikte temel gıdalar

YATMADAN ÖNCE:
Bir portakal

Meyveler: Elma, kayısı, iki kurutulmuş erik, bir mango

Ana öğünler

PAZARTESİ:
Bir parça tavuk kanat ya da göğüs ızgara, yeşil salata ve bir meyve

SALI:
İki yumurtalı omlet, domates ve rendelenmiş havuçla tüketilecek.

ÇARŞAMBA:
Bir çay fincanı büyüklüğünde yer tutan spagetti. Bir meyve.

PERŞEMBE:
İnce dilimlenmiş bir tavuk göğsü. Haşlanmış havuçla servis yapılacak. Dilerseniz yanına haşlanmış brokoli de alabilirsiniz. Bir meyve.

CUMA:
Ton balıklı yeşil salata. Bir adet katı pişmiş yumurta. Bir meyve.

CUMARTESİ:
Bir parça hindi göğsü, mısırla karışık yeşil salata. Bir meyve.

PAZAR:
3 dilim rosto edilmiş biftek, havuçlu brokoli salatası ve iki adet haşlanmış patates. Bir meyve.

Bazı Zayıflama Ürünleri Kanser Ediyor

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Uzman Doktor Yavuz Dizdar, karaciğer yağlanmasının en büyük sebebinin mısır şurubu tatlandırıcıları olduğunu belirterek, tatlandırıcıların yaygın olarak kullanıldığı diyet ürünlerinden uzak durmak gerektiğini söyledi.

555030_detay

Sakarya Sivil Toplum Platformunca (SASTOP) Şeker İş Sendikası'nda düzenlenen ''Nişasta Bazlı ve Kimyasal Tatlandırıcılar'' konulu konferansta konuşan Dizdar, tatlandırıcıların zararlarına değindi.

Tatlandırıcıların kanser vakalarındaki artışı tetiklediğini savunan Dizdar, ''Beslenmede bir ürün çıkartılıyor, buna 'tatlandırıcı' deniyor. Bir bakıyorsunuz, yaşam tarzı olarak, 'işte zayıflayın, kilo almayın' diye bu tatlandırıcıların kullanımı doruklara çıkıyor. 'Bunun güvenlik verisi nedir?' dediğimizde, 'Güvenlik alanı biz değiliz, biz sadece üretiriz. Güvenlik Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) işi' cevabı alıyorsunuz'' dedi.

Tatlandırıcıların verdiği tadın doğal şekerin verdiği tatla aynı olmadığını ifade eden Dizdar, ucuzluğu nedeniyle tatlandırıcıların yaygın olarak kullanıldığını söyledi.

Toplumda birçok insanın karaciğerinde yağlanma sorunlarının ortaya çıktığına dikkati çeken Dizdar, şöyle konuştu:

''Ne zaman ki Türkiye'de tatlandırıcılar ve diyet ürünleri arttı, bu tür sağlık sorunları da arttı. Karaciğer yağlanmasının en büyük sebebi mısır şurubu tatlandırıcılarıdır. Örneğin, sakarin fazla alındığında idrar yolu kanseri yapar. Tatlandırıcı kullananlar muhakkak önemli sağlık sorunları yaşar. Bugün yediğimiz tüm diyet ürünlerinin içinde tatlandırıcılar var. Bu yüzden diyet ürünlerinden uzak duralım. Diyet tatlı ve yiyecekler yerine, doğal olanlardan az miktarda tüketelim. Tüketim ne kadar azalırsa, bu ürünlerin ülkemize girişi de o kadar azalır. Bu konuda örgütlü hareket etmek ve toplum olarak bilinçlenmemiz gerek. Herkes bu ürünlerin girmesine karşı çıkarsa, bu ürünleri ülkemize sokan yasaların çıkmasını da engellemiş olur. Karşımızda bu işten kazançlı olan çok etkin bir lobi var. Bu lobi karşısında organize olmak dışında çare yok.''

Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Oğuz Kalay ise bir dönüm arazide ekili olan pancarın sağladığı oksijenin, 6 dönüm ormana eş değer olduğunu belirtti.

Yapay tatlandırıcıların taşıdığı riskler nedeniyle sağlık çevrelerinin ve tüketicilerin tepkisini çektiğini kaydeden Kalay, ''Hatta İngiltere'de bu ürünlerin yasaklanması tartışılırken, ülkemizde merdiven altı dediğimiz yasa dışı imalathanelerde kontrolsüz bir şekilde gıda üretimlerinde kullanılıyor. Pancar şekeri ise tamamen doğal olan pancar ham maddesinden, tamamen doğal yollardan elde edilen, en katıksız, en sağlıklı besindir. Özellikle son yıllarda sıkça görülen diyet yapma tutkusu ve diyet ürünlerine olan talebin artışı da kimyasal tatlandırıcıların bilinçsiz kullanımını körüklüyor'' dedi.